Sporcular, Vali Yardımcılarını Ziyaret Etti

Sporcular, Vali Yardımcılarını Ziyaret Etti

Türkiye Voleybol Erkekler 3. Ligi’nde mücadele eden Muş Lalezar Spor Kulübü Yönetici ve sporcuları, Vali Yardımcıları Zeliha Uyan ve Ercan Öter’i makamında ziyaret etti. Son Valiler kararnamesi ile Muş Vali Yardımcılığına atanan vali...

Türkiye Voleybol Erkekler 3. Ligi’nde mücadele eden Muş Lalezar Spor Kulübü Yönetici ve sporcuları, Vali Yardımcıları Zeliha Uyan ve Ercan Öter’i makamında ziyaret etti. Son Valiler kararnamesi ile Muş Vali Yardımcılığına atanan vali yardımcılarına kısa bir brifing veren Kulüp Başkanı Ferzende Emre, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Şehirde çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Emre, Muş Valiliği SODES tarafından kendilerine verilen destekle 3. profesyonel ligde ve bölgesel ligde 70 sporcu ile yollarına devam ettiklerini ve bu sayede 4 yıl içinde 41 genç sporcuyu çeşitli üniversitelere kazandırdıklarını söyledi. 2014 yılında SODES başvuruları olmamasına rağmen projelerine devam ettiklerini kaydeden Emre, şunları söyledi: “Biz gençlerimize olan görevimizi yerine getirmeye ve onları üniversitelere yerleşmeleri bakımında 3. Ligde mücadeleye devam etme kararı aldık, amacımız ilimizin gençleri üniversitelere yerleşsinler ve geleceklerini kurtarsınlar diye yolumuzdan vazgeçmedik şu an gerek müsabakalara gidip gelmelerimizde ve gerekse il dışı ve il içinde konaklama, iaşe vb. gibi ihtiyaçlarımız nedeniyle kulübümüz maddi sıkıntı çekmektedir.”

Makamında sporcu ve antrenörleri kabul eden Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, “Sizler spor akademilerine hazırlanıyorsunuz, yılmadan, usanmadan yolunuza devam edin, çalışmalarınızı aksatmayın ve eğitimde en iyi yerlere gelebilmek için çok çaba sarf edin ki hedeflediğiniz yerlere ulaşabilesiniz. Biz mülki amirler olarak elimizden gelen imkânlar ölçüsünde gençlerimize olanaklar sağlamak istiyoruz." dedi. SODES’in durumunu belli olmadığını da vurgulayan Uyan, "İnşallah bu sorun çözüme kavuşur da bizlerde elimizden gelen imkânlar ölçüsünde sizlere yardımcı olmaya çalışırız. Aldığım bilgilere göre Lalezar Spor SODES sayesinde voleybol branşında ve eğitim öğretimde ilimizi en güzel bir şekilde temsil ediyor ve gençlerin hayalleri gerçekleşiyor. Kulüp yöneticilerini ve sporcularını canı gönülden kutlarım. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize eğitim alanında ve spor hayatlarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Ercan Öter ise “Bu güzel gençlerin hayallerini gerçekleşmesi bizleri oldukça memnun etmiştir. SODES sayesinde 41 genç kardeşimiz üniversitelere yerleşmişler inşallah bunu devamı da gelir. Biz mülki amirleri olarak elimizden gelen imkânlar ölçüsünde sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah hem spor alanında hem de eğitim ve öğretimlerinizde başarılı olursunuz, ben size başarılar diliyorum. İl şampiyonluğu, bölge şampiyonluğu, Türkiye Yarı Final Şampiyonluğu elde eden ve Türkiye şampiyonasına katılan sporcuları tek tek kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Hocalarınızın sizlere vermiş oldukları desteği müsabakalarda galip gelerek teşekkür etmelisiniz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.