Spor yaparak doğru yolu buldu

Spor yaparak doğru yolu buldu

Konya’da çevresi suça meyilli olduğu için bulunduğu ortamdan “çekiç atma” sporuyla uzaklaştırılan Cemalettin B’nin uluslararası alanda iki, Türkiye’deki şampiyonalarda ise 4 derecesi bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllar önce suça meyilli çocukların sporla topluma kazandırılabilmesi için başlattığı çalışma kapsamında, Cemalettin B. (20) ile 11 yaşındayken ilgilenmeye başladı. Hamallık yaparak geçimini sağlayan babanın 10 çocuğundan biri olan Cemalettin B’yi bulunduğu ortamdan uzaklaştırmak, ilk başlarda çok kolay olmadı.

Belediye Spor Kulübü yetkilileri, sürekli kavgacı bir yapısı bulunan genç sporcuyu, ailesinin de desteğiyle evinde, okulunda takibe aldı. Diğer çocuklarla olduğu gibi onunla da birebir ilgilenildi. Bu arada Cemalettin B’nin çevresindeki kişiler çeşitli suçlardan cezaevine girmeye devam etti. İlerleyen zamanlarda atletizmin bir dalı olan çekiç atma sporunda milli olan ve birçok başarıya imza atan Cemalettin B’nin uluslararası alanda 2008’de Karadeniz Oyunları’nda yıldızlar kategorisinde ikinciliği, Güneydoğu Avrupa Oyunları’nda üçüncülüğü, Türkiye’de de 4 farklı şampiyonada birinciliği bulunuyor.  
Mersin’de 6 Martta düzenlenen 23 yaş altı Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası’nda ikinci olan genç sporcu, yurt içindeki şampiyonalarda da çok sayıda derece elde etmeyi başardı. Bir dönem Fenerbahçe Spor Kulübü’nde de aynı spor dalında mücadele eden, halen Selçuk Üniversitesi BESYO Antrenörlük Eğitimi ikinci sınıf öğrencisi olan genç sporcunun hedefi, kendi gibi suça meyilli çocukları sporla topluma kazandırabilmek.
SPORLA HAYATI DEĞİŞTİ
Cemalettin B. (20), yaptığı açıklamada, hayattayken hamallık yaparak geçimini sağlayan babasının kendisiyle birlikte 9 kardeşini, bulundukları çevredeki suç ortamından hep uzak tutmaya çalıştığını bildirdi. Ailesi ve Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün destekleriyle 11 yaşındayken başladığı sporun adeta hayatına yön verdiğini belirten Cemalettin B, “İlk başlarda kavgacı bir yapım vardı. Hatta arkadaşlarım bulunduğum ortamdan dolayı benden korkarlardı. Ancak zamanla insanlardaki bu düşünceyi yıktım. Ardından da azmimle başarılarım birbiri ardına geldi” dedi.
Hayatındaki bu değişikliğin çevresinde de hissedildiğini ifade eden Cemalettin B, şunları kaydetti: “Çok küçük yaşlarda olduğum için iyiyi kötüyü ayırt edemiyordum. Çevremdekilerin suça meyilli insanlar olması nedeniyle ben de suç işlemeye yatkındım. Ancak bana destek verenler sayesinde iyiyi, kötüyü öğrendim. Beni kavgaya çağıranlar, çağırmaz oldu. Şimdi milli bir sporcuyum. Böyle bir ortamda spor sayesinde ailem ve hocalarımın da desteğiyle yanlışa hiç düşmedim. Hedeflerim büyük. Ben de suça meyilli olan, iyiyi kötüyü ayırt edemeyen çocukları sporla topluma kazandırmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Amacım doğrultusunda da çok çalışıyorum.”
ÇOCUKLAR SPORLA HAYATA KAZANDIRILMAYA DEVAM EDİLECEK
Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevdet İşbitirici ise bir çocuğu daha hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Başta Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere herkesin çocuklara önem verdiğini dile getiren İşbitirici, “Çocuklar, bizim geleceğimizin teminatıdır. Kulübümüzün çeşitli branşlarında bu tür çocuklarımız bulunuyor. Cemalettin, çevresi yüzünden suça itilmeye çalışıldığı dönemlerde bizimle tanıştı. Şimdi milli formayla ülkemizi temsil ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.