Spor Oyunları ertelendi

Spor Oyunları ertelendi

Uluslararası 1. Konya Çocuk Spor oyunları Nisan ayına ertelendi..

22-24 Ekimi tarihlerinde yapılması gerekirken,  Federasyonların yabancı sporcu katılım sayısını artırmak amacıyla, oyunlar organizasyon komitesine yaptığı başvuru olumlu bulundu..
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız’ın Başkanlığında dün yapılan toplantıya oyunların proje direktörü Ömer Altay da katıldı.. Federasyonların yaptığı başvuruyu değerlendiren ve olumlu bulan komite, Uluslararası 1. Konya Çocuk Spor oyunlarını 21-24 Nisan 2011 tarihine erteledi.. Oyunlar, daha önce de belirtildiği gibi en az 8 branşta gerçekleştirilecek. Ancak, bu branşlara yüzme ve tenis’ini de eklenebileceği ileri sürüldü.
Oyunların ertelenmesiyle ilgili Federasyonlarla gerekli yazışma yapıldı. Kasım ayı başında, Federasyon Başkanlarının katılımıyla Konya’da yapılacak toplantıda, oyunların ilgili Federasyonların 2011 faaliyet programına alınması konusu masaya yatırılacak.
Uluslararası 1. Çocuk Oyunlarıyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Organizasyon Komitesi Başkanı Muhittin Yıldız, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan oyunların, ilgili Federasyonların haklı istekleri doğrultusunda zorunlu olarak 2011 Nisan ayına ertelendiğini dile getirdi. Yıldız, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “oyunlarla ilgili maddi konuları aştık.. Genel Müdürlüğümüz 150 bin TL’lik ödenek çıkarttı.. İlgili Federasyonlarda gerekeni yapacaklar. Ayrıca, Konya’da da inanılmaz bir destek gördük.. Başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere merkez ilçe Belediye Başkanları, Şeker Fabrikası, ile Çimento fabrikası yönetimleri bize büyük maddi destek verdiler. ASKF’nin desteğini de unutmamak lazım. Oteller gereken indirimi yaptılar. Oyunları tüm Konya olarak Nisan ayı içerisinde en iyi şekilde organize edeceğiz.”
Uluslararası 1. Konya Çocuk Spor Oyunları proje direktörü Ömer Altay ise, “organizasyon ertelenmesi ve Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi sanırım Konya için daha hayırlı olacaktır. 2011 Nisan ayı içerisinde Konya ve Türkiye’nin yüzakı bir olayı hep birlikte yaşayacağız. Oyunların 23 Nisan Çocuk bayramı haftasına denk gelmesi de ayrı bir anlam kazanacak ve coşku katacak“ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.