Spor hukuku en önemli araçtır

Spor hukuku en önemli araçtır

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Spor hukuku, emek vermeye değen, spor emekçilerinin, spor camiasının sorunlarını çözmeye yönelik elimizdeki en önemli araç ve platformlardan birisidir dedi.

Ankara Barosu’nca, Baro Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Spor Hukuku Kurultayı’nın açılışında konuşan Murat Başesgioğlu, sporun birçok boyutlarıyla insan hayatına hızlı bir şekilde girdiğini ve girmeye devam ettiğini belirtti.
Aktiviteleri, ekonomik boyutu ve topluma yapmış olduğu diğer dinamiklerle sporun gözardı edilemeyecek bir olgu olduğunu ifade eden Başesgioğlu, şunları kaydetti: “İnsan ilişkisinin olduğu her yerde bu ilişkileri düzenleyecek bir disipline ihtiyaç var. Kurallara ihtiyaç var. Spor da bu ilişkilerin en geniş bir biçimde yaşandığı hayat alanı olduğu için disiplin söz konusudur. Ülkemizde sporla ilgili birçok yeni gelişmeler görüyoruz. Birçok üniversitemizde yeni bölümler açılıyor. Yeni yeni akademisyenler yetişiyor. Değerli spor hukukçuları yetişiyor ve bu gelişme hızlı bir şekilde devam ediyor. Üniversiteler inşallah bağımsız bir şekilde spor hukuku bölümlerini açacaklar. Yüksek lisans ve doktora bölümleri oluşacak. Buna ihtiyacımız var.
Uygulama alanında ise bugün itibariyle önümüzde duran çok önemli konular var. Parlamentoda bulunan çok önemli yasalar var. Bunların başında Türkiye Futbol Federasyonu’nun kuruluş ve işleyişine ilişkin kanun gelmektedir. Hepinizin bildiği gibi FIFA ulusal federasyonlara futbol yönetiminin kendi ana statüsü ile yönetilmesi gerektiğini, bunun bir yasa düzenlemesi ile yapılmaması gerektiğini çeşitli kere ifade etmiştir. Biz de FIFA’nın bu çağrısına uyarak Futbol Federasyonunun, daha doğrusu Türkiye’de futbolunun yönetimini çok kısa çerçeveli kanunla sınırlandırarak kalan bölümünü kendi ana statülerine bırakmak suretiyle böyle bir düzenleme içine girdik. Şu anda Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’nda bulunan yasamız görüşülerek en kısa zamanda genel kurula gelecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.