Sp'li Terzioğlu: Konsolosluk Görevlilerini Abd Kurtardı

Sp'li Terzioğlu: Konsolosluk Görevlilerini Abd Kurtardı

Saadet Partisi (SP) Genel İstişare Kurulu Üyesi Selim Sait Terzioğlu, IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu görevlilerinin ABD tarafından kurtarıldığını savundu. IŞİD’in personelimizi almasını Amerika’nın...

Saadet Partisi (SP) Genel İstişare Kurulu Üyesi Selim Sait Terzioğlu, IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu görevlilerinin ABD tarafından kurtarıldığını savundu.

IŞİD’in personelimizi almasını Amerika’nın İsrail destekli bir oyunu olduğunu iddia eden Terziğlu, bununla Türkiye’nin Suriye’de muhaliflerle kara operasyonuna çekilmek istendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Konsolosluk görevlilerini operasyonla kurtardık" açıklamasının doğru olmadığını vurgulayan Terzioğlu, Erdoğan’ın ABD’ye gidip yaptığı bir takım pazarlıklar sonucu görevlilerin serbest bırakıldığını anlattı.

Musul Başkonsolosluğu personelinin alanın ABD olduğunu açıklayan Terzioğlu, "Yani IŞİD’i destekleyen CIA ve MOSSAD’dır." diye konuştu.

Müslümanlıkta aldığın esiri korumakla mükellef olduğunu ve kelle kesmenin kesinlikle olmadığını açıklayan Terzioğlu, "Böyle bir Müslümanlık yok. Maalesef İslam’a da zarar veriyorlar. Avrupa’da, ABD’de İslam’a dönüş var. İslam’ı sorguluyorlar. İslam konuşuluyor. Orada İslam’a dönen insanlara da bak İslam böyle, siz İslam’a girmeyin diyorlar. Yani bir taşla 3-4 tane kuş vuruyorlar. Bu anlamda Türkiye’nin önce İslam temsil eden bir ülke olması lazım, biz bunu istiyoruz." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.