SPK Başkanı'nın başını Van Et mi yedi?

SPK Başkanı'nın başını Van Et mi yedi?

Akıllarda "bir gece yarısı operasyonu" olarak kalan SPK Başkan ve üyelerinin Ali Babacan'ın önergesiyle görevden alınmasının perde arkası herkes tarafından merak ediliyor.

Konuyla ilgili çeşitli söylentiler olsa da SPK Başkanı ve üyelerinin neden birden bire görevden alındığını kimse net olarak bilmiyor. Vedat Akgiray'ın görevden alınmasına ilişkin yeni bir iddia şu sıralarda gündemde.

Radikal Gazetesi'nden Neşe Karanfil'in gündeme getirdiği bu iddia Akgiray ve üyelerin ipinin çekilmesinde "Van Et" mi etkili oldu sorusunu soruyor. Şu anda yargılanması devam eden Galip Öztürk’e ait Metro Turizm’in içinde yer alan Van Et’in halka arzıyla ilgili yaşanan sıkıntıların görevden almalarda etkili olduğu düşünülüyor.  

Van Et’e ikinci kez halka arz izni verilmesi nedeniyle çeşitli soruşturma raporlarının olduğu hatta bu konuda Devlet Denetleme Kurulu raporu olduğu öne sürülüyor. Daha önce SPK’da kurul üyeliği yapan daha sonra da Başbakanlık’ta müsteşar yardımcılığına getirilen Abdülkerim Emek hakkında da Galip Öztürk’le ilgili iddialar gündeme gelmiş Emek daha sonra görevinden istifa etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.