Spd, Liberal Oylara Da Talip

Spd, Liberal Oylara Da Talip

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel,Welt am Sonntag gazetesinde yayınlanan röportajında, Almanya’daki liberal oylara da talip olduklarını söyledi. Aynı zamanda Federal Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan...

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel,Welt am Sonntag gazetesinde yayınlanan röportajında, Almanya’daki liberal oylara da talip olduklarını söyledi. Aynı zamanda Federal Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Sigmar Gabriel, “SPD özellikle sosyal ve liberal bir parti olduğu zamanlar başarılı olmuştur“ dedi.

Liberalizmin vatandaşı devletin ve piyasanın aşırı gücü karşısında korumak olduğunu söyleyen Gabriel, “Biz SPD olarak sadece bu ülkenin işçi temsilcisi olamayız. Aynı zamanda Alman ekonomisi dünyada nasıl bir numara kalır sorusunun da cevabını vermeliyiz“ dedi. Gabriel, FDP’nin ise liberalizmi zenginlerin vergi yükünü hafifletmek ve çalışanların haklarını budamak şeklinde anladığını ifade ederek, “Bu kesime ulaşmak istemiyoruz“ dedi.

Irak’taki Kürtlere yapılacak silah yardımının yanlış ellere gitme ihtimalinin olduğunu da kabul eden Gabriel, “Eğer bu silahları vermezsek Kuzey Irak’ta Kürtler ve diğer halklar IŞİD tarafından katledilecek. Tabii ki silahların yanlı ellere gitmesi riskini de görüyoruz. Bu kararı kolayca vermiyoruz. Ama Kuzey Irak’taki insanlara yardım adına bu riske girmeye hazırız“ dedi.

Berlin Duvarı’nın yıkılması ile dünyanın daha güvenli hale geldiğini düşündüğünü kaydeden Gabriel, “Ama bugün biliyorum ki, iki kız çocuğum çok daha güvensiz bir dünyada yaşayacaklar. Benim silah ihracatına kısıtlama getirmek istememin sebeplerinden biri de budur. Bazen insanları korumak için silahlara ihtiyaç vardır. Ama genel itibariyle daha fazla silah daha fazla güvenlik anlamına gelmemektedir“ dedi.

Haftada en az bir gün çocuğunu anaokulundan kendisinin almayı kendine hedef koyduğunu ve bunu çoğu zaman başardığını da kaydeden Sigmar Gabriel, “Haftada 70-80 saat çalışan biri için bu kolay değil. Ama çoğu zaman kızımı anaokulundan kendim almayı başarıyorum“ diyor.

Mesai sonrasında meslek hayatını bir kenara bırakıp başka şeylerle meşgul olmanın önemine de değinen Gabriel, “Sadece siyaset, medya ve lobi çevrelerinden insanlar ile bir araya gelenler bir zaman sonra gerçek hayatın bunlardan ibaret olduğunu sanıyor. Ama gerçek hayat bunlardan ibaret değil. Çoğu insanın hayatında başka şeyler var“ dedi. Gabriel, mesai sonrasında çalışanlara iş maili gitmemesi gerektiğini de dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.