Sp Gik Üyesi Erbaş: Sınırlarımız Artık Yol Geçen Hanını Geçti

Sp Gik Üyesi Erbaş: Sınırlarımız Artık Yol Geçen Hanını Geçti

Saadet Partisi (SP) heyeti, MHP Genel Merkezi'ne gelerek bayramlaştı. Saadet Partisi GİK Üyesi Fethullah Erbaş’ın yer aldığı heyeti MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan karşıladı. Bayramlaşmada IŞİD ve tezkere konuları ele alındı....

Saadet Partisi (SP) heyeti, MHP Genel Merkezi'ne gelerek bayramlaştı. Saadet Partisi GİK Üyesi Fethullah Erbaş’ın yer aldığı heyeti MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan karşıladı. Bayramlaşmada IŞİD ve tezkere konuları ele alındı. Türkiye’de 2 milyonun üzerinde göçmen bulunduğunu belirten Erbaş, "Bu göçmen kardeşlerimize sonuna kadar kapılarımız açık. Bir gün iki gün içinde 130-140 bin kişi daha geldi. Sınırlarımız artık yok geçen hanını geçti." dedi.

SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fethullah Erbaş, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Ali Vural ve SP Başkan Yardımcısı Ömer İrer, MHP Genel Merkezi'ne gelerek MHP'lilerle bayramlaştı. Heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı.

SP'li Fethullah Erbaş, gündemde IŞİD ve tezkere konuları olduğunu belirtti. Türkiye’de 2 milyonun üzerinde göçmen bulunduğunu belirten Erbaş, "Bu göçmen kardeşlerimize sonuna kadar kapılarımız açık. Bir gün iki gün içinde 130-140 bin kişi daha geldi. Sınırlarımız artık yok geçen hanını geçti. Ben belediye başkanlığı döneminde Rahmetli Turgut Özal Saddam’ın bir baskısından dolayı oradaki kardeşlerimiz Türkiye’ye giriş yapmak istedi. 300-350 bin kişilik bir nüfus Şemdinli’den Şırnak’a kadar sınırda kaldı almadı içeri. Sonra Saddam’la anlaşıp tekrar onları 3 ay içinde onları geri gönderdi. Ama biz Birleşmiş Milletler daimi üyelerinden 2’si veto etmiş. Biz Suriye ile savaşamayız. Savaşmaya kalkarsak ne BM’yi arkamıza alabiliyoruz ne de NATO’yu onun için oraya girme şansımız yok. Kangrene dönüştü artık devamlı göç alıyoruz." diye konuştu.

"POLİTİKASIZLIK VAR"

Bir müddet sonra Suriye’nin tüm nüfusunun Türkiye’ye alınması durumunda hükümetin ‘tamam gelsinler bizim halkımız misafir perverdir’ diyeceğini savunan Erbaş, "Tabi maliyetleri ne oluyor onu kendilerinin ifadesi ise 4.5-5 milyara dayandı. Türkiye’nin dış borcu hızla artıyor. Şuanda vadesi gelmiş borçları ödemek için büyük bir çaba sarf ediliyor yine borç borçla kapatılıyor. Halkımız hakkaten misafirperverdir. Ama bazı sosyal patlamalar orada oluyor. Gaziantep’te, Şanlıurfa’da ve İstanbul’da olsun. 200 bin kişilik bir şehre 200 binde göç giriyor. Sıkıntılı bir durum var. bunu çözmenin yollarına gitmektense durumu devam etmeye çalışıyorlar. Hükümete onu söylemeye çalışıyoruz ama onlarda Türkiye insanı misafirperverdir gelsinler diyor millette geliyor. Allah’ın arzı geniş.” Şeklinde konuştu. Sonucun belli olduğunu Suriye’nin tüm nüfusunun Türkiye’ye gidereceğini ve ülkenin tamamen boş arazi olarak bırakılacağı kaydeden Erbaş, “Artık kime hazırlıyorlar bilmiyoruz. Yani politikasızlık var." dedi.

Sağlam bir politikanın belirlenmesi gerektiğini hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da, "Bu olayın geçmişten gelen ve bugüne insar eden kısma bakıldığında olayların hangi boyuttan nelere geldiği analiz edilmeli. Bölgemizde gelişen olaylar bugün değil uzun süredir bölgenin yeniden yapılandırma olayını gayet net ve açık bir şekilde güçlü devletler izah ediyor. Bölgedeki olayı bunlardan soyutlayarak düşünürsek yanlış yaparız, şuan konuşulan olay defacto olayın ortaya çıkardığı sonuçları tartışıyoruz. Türkiye’ye bu kadar mültecinin gelmesi ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında ortaya bir takım sorunların çıkmasını kaçınılmaz kılıyor." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.