Sp Genel Başkanı Kamalak: İnşallah Gerilim Sona Erer

Sp Genel Başkanı Kamalak: İnşallah Gerilim Sona Erer

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gerilim sona ermesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminde bir takım arızaların olduğunu belirten Kamalak, “Mısır’da bile darbeci Sisi halkoyları ile aday...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanı seçiminden sonra gerilim sona ermesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminde bir takım arızaların olduğunu belirten Kamalak, “Mısır’da bile darbeci Sisi halkoyları ile aday gösterildi. Türkiye’de cumhurbaşkanını halk seçecek diyoruz ama halkın aday gösterme hakkı yok, yetkisi yok. Bu önümüzdeki süreçte inşallah giderilir.” dedi.

Kamalak oy kullandığı Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu’na eşi Zübeyde Kamalak ile birlikte geldi. Kamalak oy kullanmadan önce ve oy kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti. Kamalak oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Seçim sürecinde büyük bir gerilim vardı. Seçim sonrası bu gerilimin düşürülmesi adına bir çağrınız olur mu?" sorusuna Kamalak, “Seçim sonrası İnşallah o gerilim bugün sona erer. Öyle düşünüyoruz. Öte taraftan seçim sistemindeki aksaklıklar da inşallah bundan sonra giderilir diye düşünüyoruz. Bugün önemli bir gün. Türkiye bakımından önemli, Ortadoğu bakımından önemli, İslam coğrafyası bakımından önemlidir. Gerilim sona erer.” dedi.

“MISIR’DA BİLE DARBECİ SİSİ HALK OYLARI İLE ADAY GÖSTERİLDİ”

Seçimle ilgili bazı eleştirilerini de dile getiren Kamalak, kısmi de olsa halk, yarı doğrudan cumhurbaşkanını seçiyor. Doğrudan diyemiyoruz. Çünkü halkın cumhurbaşkanı aday gösterme hakkı yok, yetkisi yok. Demokrasi bakımından çok büyük bir eksikliktir. Mısır’da bile darbeci Sisi halk oyları ile aday gösterildi. Türkiye’de cumhurbaşkanını halk seçecek diyoruz ama halkın aday gösterme hakkı yok, yetkisi yok. Bu önümüzdeki süreçte inşallah giderilir. Bu eksiklik ortadan kaldırılır. Öte yandan bu seçime 25 partinin girme hakkı vardır ama aday gösterme yetkisi yok. Bu kabul edilemez bir durum diye düşünüyoruz. Çünkü anayasamıza göre siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsudur.” ifadelerini kullandı.

“BİR BELEDİYE BAŞKANI CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞUNDA GÖREVİNDEN İSTİFA ETMEK DURUMUNDA AMA BAŞBAKAN ADAY OLDUĞUNDA İSTİFA ETMEK DURUMDA DEĞİL”

Uygulama ile ilgili bir takım arızaların olduğunu da vurgulayan Kamalak açıklamasına şöyle devam etti: “Bir partinin Hakkâri yönetim kurulu üyesi cumhurbaşkanı olduğu takdirde partisinden istifa etmek durumda ama Ankara’daki genel başkanı istifa etmek durumda değil. Bu herhalde bir çelişkidir. Bir belediye başkanı cumhurbaşkanlığına aday olduğunda görevinden istifa etmek durumunda ama Başbakan aday olduğunda istifa etmek durumda değil. Bu herhalde kabul edilemez. Akılda kabul etmez. Vicdan da kabul etmez diye düşünüyorum.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.