Söylemlerimizi halka doğru ulaştıramadık

Söylemlerimizi halka doğru ulaştıramadık

24. dönem parlamentosu milletvekilleri seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyadan yüzde 10.17 oy alarak 1 milletvekili Meclise girdirdi

24. dönem parlamentosu milletvekilleri seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya’dan yüzde 10.17 oy alarak 1 milletvekili Meclise girdirdi. CHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Atilla Kart, yeni dönemde de milletvekili olarak Meclise girdi. Seçim sonuçları hakkında CHP Konya İl Başkanlığı’nda değerlendirme yapan Atilla Kart, “Elbette şu anda kesin sonuçlar söz konusu değil. Ortaya çıkan tablo, bu söylemlerimizin içini doldurmak noktasında yeterince başarılı olmadığımız görünüyor. Genel merkezimizin ve söylemlerimizi halka, seçmene doğru ulaştıramadığımızı düşünüyorum. Bu söylemleri aile, mazot politikasını vatandaşa doğrudan ulaştırmak anlamında milletvekili adaylarının, il ve ilçe örgütlerinin gayretli olması gerekirdi. Ancak kuşkum ve endişem yok. CHP bu anlamda tarihi misyonunu yerine getirme bu söylemlerini halka doğrudan ulaştırma noktasında yine bir misyon ile karşı karşıyadır” dedi. Türkiye’yi nasıl bir süreç bekliyor sorusuna cevap veren Kart, “Seçim sonuçlarından ders alarak CHP olarak yollarına devam edeceğiz. Her türlü ihtiras, her türlü muhtemel devlet nüfusunun kötüye kullanma süreçlerini bir tarafa bırakarak, ifade ediyorum. AKP 330 milletvekili sayısını aşıp aşmaması önemli bir unsurdur. Esası şudur. AKP demokrasinin çoğunluktan ibaret olmadığını, çoğulculuk anlamına geldiğini anlamalıdır. Buna göre Türkiye’nin ihtiyacı haline gelen yeni anayasa yapımı konusunda ortak bir mutabakatın olması gerekir. Başbakan tek adam misyonunu bırakarak uzlaşma yöntemine gitmesi gerekir” dedi.

CHP’nin Konya’da oylarını artırdığını da dile getiren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimiz Konya’daki varlığını artırarak sürdürüyor. Bu konuda endişemiz yok. Biz şehrimizin daha fazla hizmet alması ve insanların refah içinde olması için çalışıyoruz. Bu anlamda yeni dönemde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konya’nın birçok sorunu bulunuyor. İktidar partisi şehrimiz adına bir çok yerde peşkeş çekti. Biz bunu engellemek için mücadelemizi vereceğiz.”

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.