Sovyet Tank Ve Askerleri Kızıl Meydan’a İndi

Sovyet Tank Ve Askerleri Kızıl Meydan’a İndi

Rusya, 7 Kasım 1941’de Nazi Almanya’sına karşı Kızıl Ordu’nun Kızıl Meydan’da toplanarak saldırıya geçmesinin 73’üncü yıl dönümü kutlamalarına hazırlanıyor. Kutlama bağlamında başkent Moskova’daki Kızıl Meydan’da prova...

Rusya, 7 Kasım 1941’de Nazi Almanya’sına karşı Kızıl Ordu’nun Kızıl Meydan’da toplanarak saldırıya geçmesinin 73’üncü yıl dönümü kutlamalarına hazırlanıyor.

Kutlama bağlamında başkent Moskova’daki Kızıl Meydan’da prova yapıldı. Törenlere hazırlık yapan askerler Sovyet üniformaları ile Kızıl Meydan’ı doldururken, savaşa katılan tank, tüfek ve toplar da geçit töreni hazırlıkları için meydana indirildi. İkinci Dünya Savaşı’nda cephede bulunmuş Sovyet yapımı T-34 model tanklar, Kızıl Ordu’nun Hitler’in ordusuna karşı üstünlük sağlamasında en büyük avantajını oluşturmuştu. Provada yaklaşık 6 bin asker ve onlarca Sovyet askeri teknoloji araçları yer aldı.

Moskova’nın kapısına dayanan Alman Nazi birliklerine karşı ilk önemli saldırı 7 Kasım’da Kızıl Meydan’ı dolduran Sovyet askerlerinin gövde gösterisinin ardından başlamıştı. Moskova’ya çok yaklaşan Nazi birlikleri, şehrin düşmesine kesin gözü ile bakıyorlardı. Kızıl Meydan’da askeri tören için hazırlık yapan Naziler, meydana Hitler’in heykelini dikmek için Finlandiya’dan bir heykel traşa dev bir heykel siparişi bile vermişlerdi. Nazilerin “Tayfun” adını verdikleri saldırı planında en seçkin Nazi komutanları yer aldı. 7 Kasım 1941 askeri geçit töreni ise Moskova’yı savunan Kızıl Ordu için moral oldu. Kızıl Ordu Aralık ayında Alman birliklerini püskürtmeyi başardı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.