"Sosyal ağlarda kaybediyoruz"

"Sosyal ağlarda kaybediyoruz"

Uluslararası Eğitim Konferansı'nda konuşan Yard. Doç. Dr. Mücahit Gültekin, sosyal ağların ifşadan beslenin bir yapı olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklarımız evlerde, okullarda kaybediyoruz. Sosyal medyanın kurbanı olmayalım” dedi

ÖĞ-DER Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Konferansı’nın ana konusu eğitim oldu. Konferansta eğitim ve sosyal medyanın zararları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya şubesinin Türkiye genelinde ve Konya’da yedincisini düzenlediği Uluslararası Eğitim Konferansı, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda birçok bürokrat, akademisyen, eğitimcinin ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansın açılışında konuşan ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin olmazsa olmazının önce ahlak ve maneviyat sonra da şuurlu nesiller olduğunu söyledi. İnsanı önemsediklerini belirten Aydın, “Allah insanı önemsemiş biz de önemsiyoruz. İnsanı eşref-i mahlûkat kılmış. Onun eğitimini çok önemsemiş. Onun için en seçkin kullarını yeryüzüne insanlığa göndermiş” dedi. Öğretmeni ve öğretmenlerin verecek olduğu eğitimin son derece önemli olduğunu altını çizen Aydın, Öğretmeni önemsiyoruz, eğitimde olmazsa olmaz unsur öğretmendir. Öğretmenlerin en güzel şekilde yetişmesini adımıza ve milli eğitimimize uygun öğretmen yetiştirmeyi önemsiyoruz. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana üstüne basa basa söylediğimiz ve herkese deklare ettiğimiz şey budur. Öğretmen kıymetlidir, değerlidir. Kıymetli ve değerli bir şekilde yetiştirilip milletimizin hizmetine verilmesi lazımdır” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ

Konferansları gerçekleştirme sebeplerinin eğitime verdikleri önem olduğunun altını çizen Aydın, “Zaman zaman Endonezya’dan, Malezya’dan Hindistan’dan, İngiltere’den, Avrupa’dan ve Amerika’dan tecrübelerini paylaşmak bilim insanlarını üzere buraya çağırıyoruz. Onlar da bizi kırmayıp geliyorlar, ülkemizin dört bir yanında bizi bilgilendiriyorlar” diye konuştu. Aydın, eğitimin yanında anneyi, babayı ve çocukları da önemsediklerini belirterek, şunları söyledi: “Neslin yetişmesinde birinci unsur annedir. Anne şuradan şuraya ayrılsa o yavru onun peşini takıp eder. Baba da bu eğitim sürecinin kol kanat gerenidir. Çocuklarımız ise öncelikle Allah’ın bize emanetleridir. Daha sonra annelerin ve babaların emanetleridir. Bu çocuklarımızı Cenabı Hak bizi görüyormuşçasına yetiştirmek ve Allah’ın emrine uygun şekilde yetiştirmek mecburiyetimiz var.  Bu mecburiyetimizi ne batı ne doğu hiç kimse üzerimizden alamaz. Çünkü Allah’ın koymuş olduğu emanet ettiği bu yavruları yine Allah’ın emrine uygun yetiştirme gibi bir sorumluluğumuz var.”

AMACIMIZ ŞUURLU NESİLLER YETİŞTİRMEK

ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Ali Özcan, eğitim öğretimin masaya yatırıldığı konferansta milli eğitimin ana konu olduğunu söyledi.  Özcan, Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin Milli Eğitim müfredatının mille ve manevi değerlere uygun hale gelmesi için var gücüyle çalıştığını vurguladı. Genç nesillerin önce İslam’ı esas alan bir eğitim öğretim anlayışıyla yetişmesi gerektiği savunduklarını belirten Özcan, “Salih nesillerin ancak şuurlu öğretmenlerin elinde yetişeceği inancını benimsiyoruz” şeklinde konuştu. Özcan, asıl amaçlarının mille ve manevi değerlere bağlı şuurlu milli nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Önce ahlak ve maneviyat çizgisinde neslimizi, evlatlarımızı nasıl yetiştiririz bunun mücadelesini vermek ve bu uğurda gayret sarf etmek asıl hedefimizdir” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA İFŞADAN BESLENİYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mücahit Gültekin, katılımcılara sosyal medyanın zararları hakkında bilgi verdi. Sosyal medyanın ifşadan beslenin bir yapı olduğunu belirten Gültekin, “Çocuklarımız evlerde, okullarda kaybediyoruz. Sosyal medyanın kurbanı olmayalım” dedi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Arshi Khan da, sosyal medyanın doğuşunu, günümüzdeki durumunu ve günümüzdeki faaliyetlerini anlattı. Müslüman olduktan sonra İstanbul’a yerleşen ve burada eğitim faaliyetlerine devam eden Eğitimci-Yazar Rabia Brodbeck, okul öncesi terbiye sunumunu gerçekleştirdi. Düzce Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. William Davud gerçekleştirdiği Muaalimden Öğretmene Öğretmen ve Yetiştirme sunumuyla eğitimci yetiştirme konusunda katılımcılara bilgi verdi.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.