Sorun çözen bir anlayışa sahibiz

Sorun çözen bir anlayışa sahibiz

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı tarafından 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla oda hizmet binasından bir program düzenlendi.

Programa; AK Parti Konya İle Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediyesi Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, SMMMO Konya Şube Başkanı Seyit Faruk Özselek, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, oda başkanları, mali müşavirler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, Türkiye'nin Ortadoğu'daki diğer ülkelere benzemediğini dile getirdi. Ayrıca Özselek, Afrin Operasyonunun başarı ile sonuçlanacağına olan inançlarını da ifade etti.

Muhasebecilik mesleğinin toplumun tüm kesimine tanıtılması için 1-7 Mart tarihleri arasının Muhasebe Haftası olarak belirlendiğini aktaran Özselek,"Vergi gelirlerinin artırılmasına doğrudan katkı veren muhasebe mesleğidir. Kurumsallaşarak iş kalitesini artıran bir geleceğe hazırlanıyoruz. Oda olarak sürekli değişen mevzuatı yakından takip ediyoruz. Yükümüz ağır. Ama bizler çok büyük bir aileyiz. Toplumsal sorumluluğumuz var. Yeri geldiğinde yapıcı görüş ve düşüncelerimizi kamu ile paylaşırız. Sorum çözen bir anlayışa sahibiz. Böyle bir hizmeti sunma bilinci ile mesleğimize katlı sağlamak istiyoruz" dedi. Muhasebeciliğin ve meslektaşlarının önemli sorunları olduğuna da dikkat çeken Özselek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sorunlarımız giderilene kadar her türlü sıkıntımızı dile getireceğiz. Meslektaşlarımızın başına gelecek ölüm ve hastalık gibi olayların da hak noktasında kanun kapsamına alınmasını istiyoruz. Mali tatil yine kanayan diğer bir yaramız. Tatil dönemi amacına uygun hale getirilmeli. Bu süreçte hiçbir kurum tarafından denetim ve inceleme yapılmamalı. Ba ve Bs analiz sisteminin tüm meslektaşlarımıza açılmasını istiyoruz. KOSGEB teşviklerinden de yararlanmalıyız. En iyi yatırım insana yatırımdır anlayışı ile hizmetimizi sürdüreceğiz. Hizmet yolunda gerek işimizden gerekse sosyal hayatımızdan fedakarlık ederek ilk günkü aşkla çalışıyoruz." Konuşmanın ardından meslekte 20 yılını geride bırakan oda üyelerine ise plaket takdim edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.