Son vuruş sıkıntısı var

Son vuruş sıkıntısı var

Anadolu Selçukspor ligde gol sıkıntısı yaşayan takımlar arasında yer alıyor. Yeşil-beyazlı ekip bir çok maçta bol pozisyona girmesine rağmen son vuruşlardaki becerisizlik ve yetersizlik nedeniyle atakları golle sonuçlandıramıyor

Bu sezon gol yollarında  sıkıntı yaşayan Anadolu Selçukspor  22 maçta 16 gol attı.  Maçlarda pozisyon  sıkıntısı yaşamamasına rağmen  son vuruşlardaki yetersizlik nedeniyle rakiplerine gol atamayan  yeşil-beyazlı ekip bu eksikliğinin sıkıntısını yaşıyor. 

TEK MAÇTA 3 GOL ATTI

Anadolu Selçukspor bugüne kadar 22 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda en gollü galibiyeti iç sahada aldı.  Anadolu Selçukspor Anadolu Üsküdar maçında rakibine 3 gol atmayı başardı. Ligde 2 galibiyeti olan rakibine karşı ligdeki ilk gollü galibiyetini alan Anadolu Selçukspor  3 maçta ise 2 gol atma başarısı gösterdi.  Yeşil-beyazlı ekip en fazla golü ise  Bandırmaspor, Anadolu Üsküdar, Orduspor ve İstanbulspor  karşısında yedi.  Anadolu Selçukspor’un ligin küme düşme hattında bulunan  Anadolu Üsküdar ve  Orduspor’dan  2 gol yemesi ise dikkat çeken başka bir istatistik oldu.

Anadolu Selçukspor bu sezon en farklı yenilgisini ise Bandırmaspor deplasmanında 3-0’lıkskorla aldı.  

ÇOK POZİSYON HARCADILAR

Sezon başından buyana  gol pozisyonuna giren ancak bu pozisyonları cömertçe harcayan Anadolu Selçukspor evinde oynadığı Nazilli Belediyespor maçında da bir çok pozisyonda gole yaklaşmasına rağmen son vuruşlardaki beceriksizlik nedeniyle rakibine gol atamadı. Maçın hemen başında yediği golle geriye düşen yeşil-beyazlı ekip 6. Dakikada Ali Dere ile önemli bir pozisyon yakaladı ancak tecrübeli oyuncu topu kaleciye nişanladı. Ali dere yakaladığı pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Tecrübeli oyuncu müsait olmasına rağmen son vuruştaki acemiliği yüzünden pozisyonu cömertçe harcadı. İkinci yarıda da Yusuf Onur Arıkan ceza sahası içiresinde yakaladığı pozisyonda topla fazla oynayınca tehlikeli bir pozisyon daha beceriksizce harcanmış oldu.

DURAN TOPLARI DA HARCADILAR

Pozisyonları gol çevirmekte zorlanan Anadolu Selçukspor duran top organizasyonlarında da zayıf kaldı.  Organizasyonlarda gol yapma sıkıntısı yaşayan yeşil-beyazlı ekip duran top uygulamaları ile de gol bulmada etkisiz kaldı. Anadolu Selçukspor  kornerleri ve duran toplar etkili bir şekilde kullanamadı

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.