Son transfer: Bangouro

Son transfer: Bangouro

Konyaspor Bucaspor maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Temsilcimiz Kanfory Sylla’dan sonra transferin son gününde de bir başka Gineli, orta saha oyuncusu İbrahima Bangoura’yı renklerine bağladı

Konyaspor’da, Bucaspor maçının hazırlıkları dün de çift antrenmanla sürerken, yeşil-beyazlılar Gineli defans oyuncusu Kanfory Sylla’dan sonra transferin son gününde de bir başka Gineli, orta saha oyuncusu İbrahima Bangoura’yı renklerine bağladılar. 

Ligde 4. maçını, 11 Eylül Cumartesi akşamı, iç sahada Bucaspor ile oynayacak olan Konyaspor, dün de çift çantremna yaptı. Sabah Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen kondisyon ağırlıklı çalışmaya Milli takımlarda bulunan Serkan Şahin, Borek Dockal ve Mahamoudou Kere katılmadı. Peter Grajciar ve Kanfory Sylla ise takımdan ayrı çalıştılar. Kartallar, akşam da taktik ağırlıklı bir çalışma daha yaptılar. Bugün de kondisyon ve teknik-taktik çalışması yapacak olan Konyaspor’da sakat futbolcuların durumunun her geçen gün iyiye gittiği ve bu oyuncuların hafta sonuna kadar takımla birlikte çalışmalara katılabilecekleri ileri sürüldü. Bu arada, yeşil-beyazlıların, hafta sonunda A2 takımıyla bir antrenmana maçı yapması bekleniyor.
Konyaspor transfere doymuyor. Bu yıl transferde rekor kıran yeşil-beyazlılar, Gineli futbolcu Kanfory Sylla’dan sonra transferini son gününde de bir diğer Gineli futbolcu İbrahima Bangouro’yu renklerine bağladı. Geçtiğimiz dönemde Denizlispor’da da forma giyen 28 yaşındaki Gineli oyuncu İbrahima Bangoura ile 1 yıllık resmi sözleşme imzalandı. Bu oyuncuya da transfer ücretinin tamamı maç başı ücret olarak ödeneceği açıklandı.
5 Aralık 1982 Gine doğumlu olan Bangouro, profesyonel futbol yaşantısına ülkesinin takımı Atletico Coleah’da 1999 yılında başladı. 1999-2000 sezonlarında Ateltico Coleah forması giyen İbrahima Bangoura, daha sonra sırasıyla Fransa’da İstres, Troyes, ES Wasquehal, Troyes takımlarında oynadı. 2009 yılında Denizlispor’a transfer olan İbrahima Bangoura, ayrıca Gine Milli Takımı’nda 52 maçta 19 gol kaydetti.
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonunca yapılan açıklamaya göre, Konyaspor ile Bucaspor maçı 11 Eylül Cumartesi akşamı oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak. Ligde 4. hafta perdesi 10 Eylül Cuma günü Bursaspor-Eskişehirspor maçıyla açılacak. Programa göre, Cumartesi günü 4 maç yapılacak. Pazar günü ise referandum nedeniyle maç yok. 4. hafta perdesi 13 Eylül Pazartesi akşamı oynanacak 4 maçla kapanacak.
KARAPINAR: KONYA DESTEK OLMALI
Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, yeni oluşan kadromuzun her geçen gün istenilen düzeye gelmeye başladığını ve işini son derece iyi yapan teknik heyetinde gayretiyle uyum sorununun ortadan kalktığını belirterek oyunu, mücadelesi ve alacağı başarılı sonuçlarla lige renk katacak bir takım olacaklarını söylerken, Konya şehrinden de maddi anlamda destek istedi.
“Ligler başlamadan önce Konyaspor adına Yönetim Kurulu Başkanı olarak Avrupa’nın en güçlü 5 liginden biri olan Spor Toto Süper Lig’e yakışan bir ekip oluşturacağımız dair söz vermiştik” sözleriyle açıklamasına başlayan Karapınar, “Bütün transferlerimiz ve çalışmalarımızda bu yönde oldu. Konyaspor’umuz bir yıl aradan sonra yeniden dönüş yaptığı lige bu sezon renk katacaktır. Ben Konyaspor’umuzun bundan sonraki maçlarımızda ve süreçte çok daha güçlü ve rakiplerinin korkulu rüyası olan bir takım olacağına inanıyorum. Süper Lig’e yakışan bir takım olma amacımızı yakaladığımızı ümit ediyorum. Çok önemli oyuncular transfer ettik. Başımızdaki teknik ekibin işine konsantre olması yeni oluşan ekibimizin kaynaşmasında önemli bir rol oynadı. Takım olma yolunda önemli adımlar attık. Bunu da son Gaziantepspor maçımızda gösterdik. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda daha fazla mücadele ederek istediğimiz sonuçları alarak lige renk katacağız” diye konuştu.
Kombine bilet konusunda bekledikleri ilgiyi göremediklerini de sözlerine ekleyen Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Maalesef kombine biletlerdeki satış bizi üzdü. 1000 civarında bir satış gerçekleşti. Özellikle Eskişehirspor ile oynadığımız maça taraftarlarımızın daha fazla ilgi göstermelerini bekliyorduk. Ama olmadı. Takımımızın son 2 maçta aldığı puanlar ve oynadığı futbolun ardından iç sahada bundan sonra oynayacağımız ilk maçımız olan Bucaspor karşılaşmasında tribünlerin dolacağına inanıyorum” dedi. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, maddi anlamda zor günler geçirdiklerini ve bu zorluğun üstesinden Konya şehrinin vereceği destekle kalkacaklarına inandığını belirtti. Karapınar; “Sadece bir tane Konyaspor var. Konyaspor’umuzun bir daha sıkıntılı dönem geçirmemesi adına lütfen bu sezon destek verelim. Eğer bu sezon Konya’mız Konyaspor’umuza destek verirse, Konya’daki büyüklerimiz Konyaspor’umuzun elinden tutar ise kötü günler bir daha yaşanmaz, borçlarımızı bitiririz. Ve sadece yayın gelirleriyle ve elde edilecek gelirlerle ayakta duran bir Konyaspor’u önümüzdeki sezona taşırız. Son bir kez daha bu sezon Konyaspor’a destek verilsin. Kulübümüzün bu sezon çok büyük bir şekilde ekonomik desteğe ihtiyacı var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum