‘Son sözümüzü söylemedik’

‘Son sözümüzü söylemedik’

737. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, BDP’nin talepleriyle ilgili olarak MHP’nin son sözünü söylemediğini kaydetti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Hz. Mevlana’nın 737. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak için dün Konya’daydı. Bahçeli, yeni göreve getirilen MHP Selçuklu İlçe Teşkilatı Başkanı Bekir Karataş, Karatay İlçe Teşkilatı Başkanı Selçuk Zengin ve Meram İlçe Teşkilatı Başkanı Abbas Özkul’u ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretlerin ardından yoğun yağmurun ardından selin yaşandığı Bozkır’ı ziyaret ederek, halkın sorunlarını dinledi. Bahçeli’nin ziyaretlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, MHP İl Başkanı Ali Yücel ve çok sayıda partili de eşlik etti. Bahçeli, akşamda Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katıldı. MHP Selçuklu İlçe Teşkilatını ziyaretinde gündeme ilişkin konularda açıklama yapan Bahçeli, Türkiye’nin bir an önce AKP iktidarından kurtulması gerektiğini söyledi. 24. dönem milletvekilliği seçimlerinde 8 yılda AKP’nin iktidarının yaptığı yanlışları düzeltmek için iktidara gelmeye hazır olduklarını belirten Bahçeli, “Seçimlerde AKP iktidarına yeniden fırsat verilmemelidir. MHP Türkiye’yi 2023 yılında lider ülke olması için iktidara taliptir. Bu noktada çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
“SÖYLEDİKLERİNİN GERÇEKLEŞME ŞANSI YOK”
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Kürtlerin yaşadığı yerde iki dil olacak’ sözlerini ise talihsizlik olarak açıklayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “AKP’nin uygulamalarından cesaret alan PKK, taleplerini giderek arttırmaktadır. Taleplerinin başında ise özgür bırakılmış bir terörist başı, demokratik özerklik ve 4 parçalı bağımsız devlet kurma gelmektedir. Bu açıklamalarını ise iktidardan aldıkları cesaret ile yapıyorlar. Fakat MHP ve Türk Milleti son sözünü söylememiştir. MHP olarak çok dilli bir yapıya, üniter devlet yapısının bozulmasına müsaade edemeyiz. Zaten bu söylediklerinin de gerçekleşme şansı yoktur çünkü karşılarında Milliyetçi Hareket vardır” diye konuştu. Bahçeli, torba yasasıyla ilgili olarak ise “Torba Kanunu Meclis’e gelsin. Torbanın içinde ne var bir görelim” dedi.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.