Son maça kaldı

Son maça kaldı

Amatör Küme Süper Grupta şampiyonun belirleneceği maçta İhsaniye Gençlerbirliği ile Selçukspor 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte iki ekip arasındaki puan farkı bozulmazken şampiyonluk son hafta oynanacak maçlara kaldı

Amatör Küme Süper Grupta sezon başından buyana büyük bir çekişme içinde şampiyonluk kovalayan İhsaniye Gençlerbirliği ve Selçukspor sezonun en kritik 90 dakikasında karşı karşıya geldi.  Şehit Süleyman Ballan Sahasında oynanan ve bir kırmızı kartın çıktığı karşılaşma 1-1 sona erdi. Selçukspor’un attığı beraberlik golünde ise yan hakem Abdülhamit Söyler ofsayt bayrağı kaldırırken orta hakem Hasan Ertugan orta noktayı gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.  İkinci yarının hemen başında İhsaniye 47.dakikada Yusuf Sağdıç ile 1-0 öne geçti. Selçukspor bu gole 82.dakikada Mustafa Bayam ile karşılık verdi. 65.dakikada İhsaniye Gençlerbirliği’nden Mustafa Sarıdaş kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

YAN HAKEM OFSAYT ORTA HAKEM GOL DEDİ

İkinci yarıda rakibinin on kişi kalması ile birlikte ataklarını arttıran Selçukspor yaşanan bir pozisyonda beraberlik golünü buldu. Ancak yan hakem Abdülhamit Söyler pozisyona ofsayt bayrağı kaldırdı. Orta Hakem Hasan Ertugan ise orta noktayı gösterdi. Bu olay sonrasında iki takım oyuncuları hakemlere itiraz etti ve oyun bir süre durdu. Yaşanan itirazlar sonrasında hakem Ertugan yardımcısı ile konuştuktan sonra yeniden orta noktayı gösterdi ve Selçukspor skoru eşitledi.

Bu sonucun ardından son hafta öncesi İhsaniye Gençlerbirliği puanını 50’e çıkararak Bölgesel Amatör Lig(BAL) yolunda büyük avantaj yakaladı. Siyah-beyazlı ekip önümüzdeki hafta oynanacak Çumra Belediyespor maçını kazanması durumunda Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek.

MAÇA ÖNCESİ ÇİÇEK

Konya amatörünün en önemli karşılaşmasında Konya amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay da maçı yerinde takip etti. Ay karşılaşma öncesinde hakem triosu ve takım kaptanlarına çiçek vererek başarı dileğinde bulundu. Başkan Remzi Ay  yöneticilerin, teknik ekiplerin ve oyuncuların elini tek tek sıkarak başarı dileğinde bulundu

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.