Somali'den Gaz Ve Petrol Araması İçin Şirketlere Davet

Somali'den Gaz Ve Petrol Araması İçin Şirketlere Davet

Somali federal hükümeti tüm uluslararası şirketlere çağrıda bulunarak, ülkelerinde gaz ve petrol arama çalışmalarına katılmaya davet etti. Petrol Bakanı Daud Mohamed Omar, yeraltı madenleri arama çalışmalarında komşu ülkeleri olan Kenya,...

Somali federal hükümeti tüm uluslararası şirketlere çağrıda bulunarak, ülkelerinde gaz ve petrol arama çalışmalarına katılmaya davet etti.

Petrol Bakanı Daud Mohamed Omar, yeraltı madenleri arama çalışmalarında komşu ülkeleri olan Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın gerisinde kaldıklarını, bu sebeple yeni bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Doğu Afrika Petrol Konferansı'nda konuşan Somalili bakan, güvenlik risklerinin azalmaya başlamasıyla, sadece petrol ve gaz endüstrisinin gelişmesini değil; aynı zamanda bu sayede sosyal ve ekonomik hayatın da gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.

1980'li yıllarda ülkede bulunan uluslararası petrol arama şirketleri, 1991 yılında Siyad Barre rejiminin yıkılıp, ülkenin iç savaşa sürüklenmesiyle birlikte faaliyetlerini durdurarak ülkeyi terk etmişlerdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.