Somalı Şehit Madenci Aileleri İçin Kanarya Irk Yarışması Düzenlendi

Somalı Şehit Madenci Aileleri İçin Kanarya Irk Yarışması Düzenlendi

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan faciasının ardından şehit madenci çocukları için, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ve Soma Kanarya Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kanarya...

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan faciasının ardından şehit madenci çocukları için, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ve Soma Kanarya Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kanarya Irk Güzellik Yarışması Aqua Park'ta gerçekleşti.

Türkiye kanarya ve kafes kuşları federasyonu her yıl düzenlemiş olduğu yarışmaların ilkini bu yıl facianın yaşandığı ilçede gerçekleştirdi. Federasyon başkanı yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Her yıl Türkiye kanaryalar ve kafes kuşları federasyonu olarak 10 tane yarışma yapıyoruz. Bu on yarışmanın birincisini bugün Soma'da gerçekleştiriyoruz. Ama bu yaşanan felaketin üzerine bizimde bir katkımız olsun diye Soma'da şehit olan kardeşlerimiz için yarışmadan elde edilecek geliri onlara kalmak kaydıyla kafes kuşları federasyonu olarak yarışmayı yapıyoruz. Bu yarışmamızda katılım çok güzel ikibin beşyüz tane kuşumuz geldi. Onlar yarışıyorlar. Bu ikibin beşyüz kuş ortalama 130-140 dalda birinci olacak. Çünkü kategoriler çok farklı çeşitli kuşlar var. Bunların tamamı kanarya ve muhabbet kuşları olarak yer alıyor. Bir kısımda eksotiklerimiz var. Yani ekvator civarında yetişen kuşlar. Türkiye'deki 10 yarışmadan sonra İstanbul Feshane de Türkiye şampiyonası yapıyoruz. Türkiye şampiyonundan sonra kuşlarımız dünya şampiyonasına gidiyor." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.