Somali Milli Eğitim Bakanı'ndan Türk Okullarına Teşekkür Ziyareti

Somali Milli Eğitim Bakanı'ndan Türk Okullarına Teşekkür Ziyareti

Somali Milli Eğitim Bakanı Isse Mohamed Ahmed, Somali'de eğitim faaliyetlerine devam eden Nil Akademi'ye ait Türk okullarını ziyaret etti. Okul yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Somalili bakan, olimpiyatlarda Somali’ye 3 yılda...

Somali Milli Eğitim Bakanı Isse Mohamed Ahmed, Somali'de eğitim faaliyetlerine devam eden Nil Akademi'ye ait Türk okullarını ziyaret etti. Okul yöneticilerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Somalili bakan, olimpiyatlarda Somali’ye 3 yılda toplam 40 madalya kazandıran öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Nil Akademi’ye bağlı Bedir Türk Lisesi’ni ziyaret eden Somali Milli Eğitim Bakanı, okul müdürü Bilal Köse’den verilen eğitim hakkında bilgi aldı. Daha sonra fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarlarını gezen Milli Eğitim Bakanı Ahmed, olimpiyatlara hazırlanan öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Uluslararası olimpiyatlarda Somali’yi temsil eden öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Isse Mohamed Ahmed, öğrencilere hitaben bir konuşma yaparak, "Türk okulları ülkemizde çok güzel işler yapıyor. Bu başarıları çok önemsiyoruz. Ülkemizin bayrağını diğer ülkelerde dalgalandırıyorlar. Bu öğrencilerle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği tarafından yapılan Kıblenuma İlköğretim Okulu ve Kıblenuma Kız Lisesi’ni de ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı ve yardımcıları, anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı mini programı izleyip; sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Somali'de 2011 yılında 50 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Nil Akademi eğitim kurumları, 2014 yılı itibariyle 750 öğrencisiyle eğitim vermeye devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.