Soma’da Zeytinlik Alana Yapılacak Proje Protesto Edildi

Soma’da Zeytinlik Alana Yapılacak Proje Protesto Edildi

Levent'teki Kolin Şirketler Grubu binasının önünde toplana bir grup, Soma Yırca’da zeytinlik alana yapılacak projeyi protesto etti. Ellerinde pankartlarla slogan atan grup, bir saat oturma eylemi yaptı.Kuzey Orman Savunması grubu ile BEDAŞ'tan...

Levent'teki Kolin Şirketler Grubu binasının önünde toplana bir grup, Soma Yırca’da zeytinlik alana yapılacak projeyi protesto etti. Ellerinde pankartlarla slogan atan grup, bir saat oturma eylemi yaptı.

Kuzey Orman Savunması grubu ile BEDAŞ'tan çıkarılan işçiler, Kolin Şirketler Grubu'nun Soma-Yırcalı'daki zeytinlik alana yapacağı projeyi protesto etti. Şirketin Levent'teki binasının önünde toplanan grup, oturma eyleminin ardından bir basın açıklaması yaptı. Bina çevresinde çıkabilecek olaylara karşı çevik kuvvet ekipleri hazır bulunduruldu. Grup, ellerinde pankartlarla Kolin Şirketler aleyhinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kuzey Orman Savunması üyesi Onur Akgül, "İstanbul'un kuzey ormanlarında yaşanan katliamların birinci derece sorumlusu Kolin Şirketler Grubu. Soma'nın Yırca köyünde zeytinliklerini savunan köylülere dun sabah erken saatlerde dozerler ve yüzlerce özel güvenlikle vahşice saldırıldı. Saldırıda çok sayıda köylü ve ülkenin bir çok noktasında Yırca'ya giderek direnişe destek veren yasam savunucusu darp edildi, kelepçelendi, ondan fazla insan hastaneye kaldırıldı. Yırca halkının geçim kaynağı, insanoğlunun yaşam kaynaklarından zeytin ağaçlarının yüzlercesi acımasızca kesildi.” ifadelerini kullandı.

Bu yeni düzende doğanın yağmalandığını belirten Akgül, “17 Aralık büyük yolsuzluk skandalı, iktidarı elinde tutanların ve tüm yaşam varlıklarımızı peşkeş çektikleri yandaş şirketlerin düzenbazlıklarını, yağmacılıklarını ortaya çıkardı. Doğanın, kentlerin, emeğin yoğun saldırılarla yağmalandığı bu yeni düzende, Kolin gibi yandaş-tetikçisi şirketleri de Türkiye’nin dört bir yanında yaşamı tehdit etmeyi sürdürüyor. Yer altı ve yer üstü varlıkları sermayenin hizmetine sunarken, emeğe, emekçilere yaşam hakkı tanımayanlar, Kolin zulmünü Soma halkına reva görmekte. Madenlerde almadığı işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri, yok ettiği zeytinliklerini-yaşam alanları AKP iktidarının 'yeni Türkiye' sinin kurallarıdır.” diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada daha dün Torunlar’da İstanbul’un göbeğinde Mecidiyeköy’de asansör faciasında ölen on işçi ile ilgili takipsizlik verildiğini söyledi. Çerkezoğlu, “Sermaye düzeni onların yağma politikaları işçilerin canı ve kanı üzerinde yükseliyor. O nedenle biz emeğimize sahip çıkarken başta taşeron çalıştırmak olmak üzere tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine karşı mücadeleyi yükseltirken, aynı zamanda doğamıza ağaçlarımıza kasdeden halk düşmanlarına karşı mücadeleyi yürütüyoruz.” dedi.

BEDAŞ’ten çıkarılan işçilerde Kolin binasının önüne gelerek eyleme destek verdi. Avcılar Enerjisen üyesi Bayram Alanbay da "Soma’da yaşanan 301 ölüm, Avcılar BEDAŞ’ta da yaşanmasın istediğimiz için gerçekleştirdiğimiz yürüyüşle Avcılar BEDAŞ’ta 26 işçi arkadaşımızı işten çıkarttılar. Direnişimiz hala devam." dedi.

Grup, yapılan açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.