Soma Kömür İşletmeleri 28 Kişiyi İşten Çıkardı

Soma Kömür İşletmeleri 28 Kişiyi İşten Çıkardı

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçinin şehit olduğu Eynez Ocağı’nın işletmecisi olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., Işıklar Ocağı'ndan 28 kişiyi bu sabah işten çıkardı.Maden İş Ege Bölge 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Bülbül,...

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçinin şehit olduğu Eynez Ocağı’nın işletmecisi olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., Işıklar Ocağı'ndan 28 kişiyi bu sabah işten çıkardı.

Maden İş Ege Bölge 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Bülbül, yaptığı açıklamada, "Bugün gündüz vardiyasında arkadaşlar, işe giderken şirketin güvenlikçileri tarafından otobüsten indirilmiş. Kart okuma sistemi kartlarını okumayınca işçileri indirmişler. İşçilerimize, 'Sizin iş hakkınız fesholdu. Size bir otobüs tutup geri göndereceğiz.' demişler. 18 işçi arkadaşımızı, gündüz vardiyasıyla birlikte geri göndermişler. Ardından işten çıkarmayla ilgili yetkililerin yaptığı açıklamada ise şirketin İstanbul'daki avukatlarından gönderilmiş bir listeye istinaden çıkış verildiği belirtilmiş." şeklinde konuştu.

İşten çıkarılanlardan Fatih Köyük ise, "Dokuz seneden beri bir yıl kaçağım yok. Devamlı çalışmış bir insanım. Kazadan sonra Mayıs 29'dan beri fulltime çalışmış kişilerdenim. Şirketin, 'Gelmeyin' dediği günler hariç, o günlerde kimse gitmedi zaten. Bugün itibariyle gündüz vardiyasına giderken sabah bizi, Işıklar İşletmesi'ne yaklaşık 8 kilometre kala durdurdular. Orada kart basım cihazına kartlarımızı gösterdik, bizim kartları okumadı. Bu nedenle bize, 'Araçtan inin' dediler. Araçtan indik. Hiçbir açıklama yapılmadan, oradan personelden bir görevli geldi, gerekçeyi bilmediklerini söyledi." dedi.

Hamdi Köyük de, "Sekiz yıldır Soma Kömürleri bünyesinde çalışıyorum. Daha önce Geventepe, Atabacası'nda çalışıyordum, en son Işıklar'a geçmiştim. İşte bugün sabahleyin servislere bindiğimizde ocağa gitmek üzere, bizleri güvenlikte indirdiler. İş hakkımızın fesholduğunu bize söylediler. Elimize herhangi bir belge vermediler, bir sebep söylenmedi." şeklinde konuştu.

Işıklar Maden Ocağı, Eynez'deki faciadan sonra kapatılmıştı. Yaklaşık beş ay kapalı kalan ocak, düzenlemelerin ardından müfettişlerden gelen olumlu rapor üzerine 15 Ekim 2014'te tekrar üretime başlamıştı. Geçen ay ise Işıklar'da yangın çıkması sonucu 10 gün üretim durmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.