Sokak hayvanlarını unutmayın

Sokak hayvanlarını unutmayın

Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmeye başladığı bugünlerde sokak hayvanları yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşıyor. Yetkililer, sokak hayvanları için dışarıyan ekmek ve su bırakılması çağrısında bulunuyor.

Havaların soğuması ile dışarda soğuklara karşı yaşam mücadelesi veren hayvanlar aç susuz bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bazı hayvanlar yiyecek ve su bulmayı başarırken bazı hayvanlar ise aç ve susuz gezerek yaşam mücedelesi veriyor.

KARATAY'DAN DESTEK BEKLİYORUZ

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Sürmeli Börü, "Hayvanlarımız sokaklarda zor durumda kalıyorlar. Onlara soğuklarda yardımcı olmak için çalışmalar başlattık. Daha çok Karatay bölgesine yoğunlaştık. Çünkü o bölgelerde hayvan yetiştiren insan sayısı az ve bu bilinç gelişmemiş. Hayvanlar bu bölgede daha fazla. Hayvanlar için mama ve su bırakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Karatay Belediyesi'nden de destek bekliyoruz. O bölgedeki hayvanyar çok zor durumda. Meram'da ve Selçuklu'da hayvan severlik bilinci oldukça gelişmiş. Çünkü bu bölgelerde hayvan besleyen sayısı fazla. Yalnız Meram bölgesinde bizler kediler için mamalar ve sular koyduk. İnsanlar buradaki mamaları alıp kendi kedilerine götürüyorlar. Bu çok kötü bir davranış. Çok büyük bir günaha giriyorlar.Meram Belediyesi bu mamalara sadece kedilerin girebileceği bir tel yapacak. Bu teli çekmek kötü bir davranış ama insanlar bunu zorluyorlar" ifadelerini kullandı.

HAYVANSEVERLİK BİLİNCİ GELİŞECEK

Hayvanseverlik bilincinin artırılması için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Sürmeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Elimizden geldiği kadar soğukta hayvanların yaşadığı zorlukları en aza indirmeye çalışıyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken Konya Ticaret Odası'nın, esnaf odalarının, esnafın ve halkın bizlere destek vermesini bekliyoruz. Her akşam çöpe atacakları yemeği her gece kapılarının yanına koyup yanlarına ise tas su koymalarını rica ediyoruz. Herkes bunu yaptığı sürece hayvanlar dışarda zor durumda kalmaz.Şu anda Gedavet Parkı ve İstasyon çevresindeki esnafta bu bilinç yaygınlaştı. Hemen her esnaf bir tas su ve yemek koyarak hayvanlara yardım ediyor. Diğer esnaflara ve halka bu bilinci yansıtmak istiyoruz. Yeni yılın ilk ayında afişler asarak tüm halk üzerinde hayvanlar üzerinde bu bilincin oluşturulmasını sağlayacağız. Afiş üzerinde 'Aç bir köpeği doyurmak, kanadı kırık bir kuşa yardım etmek en büyük duadır' yazılmasını planlıyoruz. Bu afişler bir aylık süre ile elimizden geldiğince tüm şehirde donatacağız. 2016 yılında okullarda seminer düzenleyerek çocuklarımızda bu bilincin oluşmasını sağlayacağız. Tüm parklara belediyelerin desteği ile her banka yemlik koyup kuşlara yardımcı olmak için çalışmalar başlatacağız."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum