Sokak hayvanlarına konforlu barınak

Sokak hayvanlarına konforlu barınak

1 milyon metrekarelik alan üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 2 bin 500 kapasiteli merkezde şu an için 890 adet hayvan bulunuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Türkiye’nin en konforlu ve en güzel hayvan barınaklarından birisi. Merkez, 7 gün 24 saat hayvanlar için acil müdahale, tedavi, hekim hizmetleri, bakım, temizlik, kısırlaştırma, işaretleme, aşılama ve kayıt hizmetleri veriyor. 1 milyon metrekarelik alan üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanları sahip çıkılıyor. 2 bin 500 kapasiteli merkezde şu an için 890 adet hayvan bulunuyor. Hem ameliyathaneler hem bakımların yapılacağı alanlar hem de sahiplendirmelerin yapılabildiği alanlar inşa edildi. Buraya gelen ve bakıma muhtaç olan hayvanlara steril ortamlarda ameliyattan diş bakımına kadar işlemler yapılıyor. Merkezde hayvanların tedavisi için gerekli olan tüm tıbbi cihazlar temin edilmiş durumda. Ormanlık alana kurulan merkezde 100 civarında kediye 900 kadar köpeğe bakılıyor.

img_9956_880x440.jpg

HAYVANLAR İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

 Tesiste tam donanımlı hayvan hastanesi, hasta ve yaralı hayvanlar için alttan ısıtmalı 280 adet bireysel bakım odası, 48 adet yarı açık gezintili çoklu köpek bakım bölümleri, 200 adet köpek kulübesi, kedi evi, yem depoları, idari bina, sosyal tesisler, pet gösteri ve gezini alanı bulunuyor. Yılda 5 bin sokak hayvanı merkezde tedavi ediliyor. 700 civarında kırık çıkık operasyonu yapılıyor.

img_9965_880x440.jpg

2 BİN 500 HAYVAN SAHİPLENDİRİLİYOR

1500 civarında sokaktan trafik kazalı hayvan alınıyor.5 bin üzerinde kısırlaştırma, 15 bin üzerinde kuduz aşısı yapılıyor. Yılda 300-400 ton mama getiriliyor. Merkezde ekibi 7 gün 24 saat hayvanlar için acil müdahale, tedavi, hekim hizmetleri, bakım, temizlik, kısırlaştırma, işaretleme, aşılama ve kayıt hizmetleri veriliyor. 10 binin üzerinde hayvanın aşılanması ve yılda bin civarında hayvanın sahiplendirilmesi yapılıyor. 2019 yılının başından bu yana 100 kadar hayvanın sahiplendirilmesi yapıldı. Şehrin farklı noktalarında beslenme odaları var.

img_9963_880x440.jpg

HAYVANLAR İÇİN ÖTENAZİ YOK

Sokak hayvanları için hayvan mezarlığı kuruldu. Ölen sokak hayvanları kireçlenerek gömülüyor. Avrupa ülkelerinden daha iyi hizmet veriliyor. Avrupa ülkelerinde toplama merkezine getirilen hayvan 1 ay içerisinde sahiplenmezse öldürülüyor. Konya’da ise merkezde bakımı yapılıyor. Amerika’da yıllık 100 bin hayvan itlaf ediliyor. İlçelerde ve köylerde belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 4 hekim, 3 tekniker ve 39 işçi görev yapıyor. Burada görev yapan işçiler barınaklara maske ile giriyor. Çalışanlar için tüm önlemler alınıyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum