Şoförlerin ceza isyanı

Şoförlerin ceza isyanı

Eski Garaj-Kampüs arası toplu taşımacılık yapan dolmuş şoförleri, kesilen cezalara isyan ediyor. Belediye otobüsleri tıka basa dolu giderken minibüs şoförleri ise ayakta 3-4 yolcu aldığı için ceza yiyor

Şehir içinde toplu taşıma yapan minibüs şoförlerine trafik ekipleri tarafından kesilen cezalardan gına geldi. Özellikle Eski Garaj-Kampüs seferinde çalışan dolmuş şoförlerine, ayakta yolcu taşıdığı için  para cezası kesiliyor. Ayakta sadece 2 yolcu taşınmasına izin verilmesi dolmuş şoförlerinin tepkisini topluyor. Tramvay ve belediye otobüslerinde ayakta duracak yer olmamasına rağmen dolmuşlara uygulanan bu yaptırım haksızlık olarak nitelendiriliyor. Trafik ekipleri ise İstanbul Yolu üzerindeki belirlenen noktalarda yaptıkları kontrollerde fazla yolcu taşıyan minibüslere ceza yağdırıyor. Genellikle Binkonutlar Mahallesi, Kent Plaza karşısı ve Otogar civarında kontrol yapan trafik ekipleri hatalı gördükleri minibüslere ceza yağdırıyor. Bazı minibüs şoförleri cezapuanını doldurduğu için ehliyetinden oldu. Ehliyetini kaybedenler ise iş bulamıyor.

İKİ KİŞİDEN FAZLA OLUNCA CEZA KESİLİYOR

Minibüs şoförleri, tramvay çalışmalarından dolayı vatandaşın iş çıkışlarında minibüsü tercih ettiğini belirterek, “Otogar-Kampüs arası başlayan tramvay yolu çalışmalarından dolayı tramvay seferleri otogardan kampüse kadar otobüs ile yapılıyor. Otogardan evine gitmek isteyen vatandaş ücretsiz olduğu için otobüse biniyor. Böyle olunca bizim gün içerisinde yolcu taşıma oranımız düşüyor. Sadece sabah ve iş çıkışlarında minibüse yoğunluk oluyor. Bunu da biz değerlendirmek istiyoruz. Ayakta 2 kişiden fazla yolcu taşındığı zaman ceza yiyoruz ve ehliyet puanı düşüyor. Bu da trafiğe çıkamamamıza neden oluyor” dedi.

OTOBÜS VE TRAMVAYLARDA NEFES ALINAMIYOR

“Tramvay ve otobüsler ağzına kadar dolu giderken biz ayakta 2 yolcu taşıyoruz” diyen dolmuş şoförleri şunları söyledi: “Bu adaletsizliğin ortadan kalkmasını talep ediyoruz. En azından ayakta 5 yolcuya müsaade etsinler. Bazı arkadaşlarımız bu kurala uymuyor. Ondan sonra da altgeçit ve üstgeçitlerden ceza yeme korkusuyla geçiyor. Kampüs’ten Eski Garaj arası yaklaşık 50 liralık mazot gidiyor. 16 yolcu ile bunu nasıl karşılayacağız. Birçok arkadaşımız zor durumda şuan. Tramvay çalışmaları bir süre daha devam edip ceza kesilmeler devam ederse işini kaybeden bile olacaktır. Dolmuşun sabit müşterisi vardır ama o da elimizden gitti.” Tramvay çalışmalarından dolayı Zafer-Kampüs arası tramvay gidiş-geliş süresi 1 saati geçiyor. Vatandaşlar, Otogar durağından indikten sonra otobüse biniyor. Bosna Hersek Mahallesi’nde oturan bir kişi evine yaklaşık 1 saat sonra gidiyor. Vatandaş dolmuşu tercih ediyor ama dolmuşlarda ayakta iki kişiden fazla yolcu alınmadığı için boş dolmuşa binebilmek için uzun bir süre bekliyor.

VATANDAŞ DA MAĞDUR

Evine daha erken gittiği için dolmuşu tercih ettiğini belirten bir vatandaş da, “Bosna-Hersek Mahallesi’nde oturuyorum. Dolmuş ile daha erken evime ve işime gidip geliyorum. Sabah dolmuşa binebiliyorum ama iş çıkışı yoğunluktan dolayı dolmuşa binemiyorum. Dolmuş resmen boş gidiyor ama almıyor. Bizde dolmuş şoförlerine sitem ediyoruz. Bende ceza kesildiğini sonradan öğrendim. Otobüslerde nefes alınmıyor ama dolmuşlar boş gidiyor. Hayati tehlikeden dolayı aşırı derecede yolcu alınmaması gerekiyor ama 2 kişide oldukça az. Bunda bir düzenleme yapılması gerekiyor. En azından tramvay çalışmaları bitinceye kadar dolmuşlara yolcu taşıma konusunda izin verilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum