Socar, Türkmenistan'a Petrolgaz Taşıma Altyapısını Sunmaya Hazır

Socar, Türkmenistan'a Petrolgaz Taşıma Altyapısını Sunmaya Hazır

Türkmenistan'da gerçekleştirilen Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Konferansı'na (OGT-2014) katılan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Türkmenistan'a petrol ve gaz taşıma altyapısı sunmaya hazır olduklarını...

Türkmenistan'da gerçekleştirilen Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Konferansı'na (OGT-2014) katılan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Türkmenistan'a petrol ve gaz taşıma altyapısı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Türkmenistan'ın en önemli etkinliklerinin birisi olan Petrol ve Doğalgaz Konferansı'na katılan SOCAR Başkanı Abdullayev yaptığı konuşmasında, "Biz, bölge ülkelerinin özellikle Türkmenistan'ın enerji kaynaklarını dünya pazarlarına ulaştırmaya hazırız. Hazar Havzası'nda enerji ihraç yollarının çeşitlendirilmesi sadece tüketiciler için değil, aynı zamanda bölge ülkeleri için enerji güvenliğinin güçlendirilmesinde önemli faktör oluşturacak. Ulaşım giderlerinin azalmasını sağlayacak. Enerji kaynaklarının ticari sevkiyatını daha kârlı duruma getirecek" dedi.

Azerbaycan’ın karşılıklı çıkara dayalı işbirliğine açık bir ülke olduğunu söyleyen Abdullayev, 20 Eylül’de Güney Gaz Koridoru’nun temelini attıklarını ve bu projenin Azerbaycan gazını Türkiye ve Avrupa’ya ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

SOCAR Başkanı, Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası olan TANAP projesinin doğalgaz taşıma kapasitesinin ilk aşamada 16 milyar metreküp doğalgaz olacağını ve daha sonra bu rakamın 31 milyar metreküpe kadar çıkarılabileceğini ifade etti.

Türkmenistan'daki uluslararası konferansa, 50 ülkeden 600'ün üzerinde uzman, uluslararası örgüt ve şirket temsilcileri katılıyor. Konferansa, 20 Kasım'da sona erecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.