SOBE'ye vergi muafiyeti tanındı

SOBE'ye vergi muafiyeti tanındı

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) yapılan son düzenleme ile kamu yararı vakıf statüsü kazanarak vergi muafiyeti elde etti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “SOBE, çocuklarımız için hayat değiştirici bir özelliğe sahip” dedi

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) tarafından Otizm Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, SOBE Vakıf Başkanı Mustafa Ak, SOBE yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantı SOBE Eğitim Direktörü Alperen Sağdıç’ın sunumu ile başladı. Sunumun ardından yaptığı konuşmada SOBE Vakfının yapılan düzenleme ile kamu yararı vakıf statüsü elde ederek vergi muafiyeti elde ettiğine değinen Vakıf Başkanı Mustafa Akbey, “Eğitim ve sağlık alanlarında yapmış olduğumuz çalışmalar çalışmalarla devletin kamu hizmetlerindeki yükünü biraz daha hafifletme amacımız doğrultusunda yaklaşık 3 yıl önce müracaatta bulunduğumuz kamu yararı vakıf statüsü, ilgili bakanlıklar ve genel müdürlüklerin yoğun çalışmaları sonucunda kabul gördü. SOBE Vakfı bugün SOBE, kamu yararı statüsü kazanan bir vakıf olarak karşımızda” dedi.

img-1615-1200x800.jpg

BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye’de son yıllarda yapılan çalışmalar ile büyük bir dönüşüm gerçekleştiğine vurgu yapan ve SOBE’nin geldiği konuma çok zor şartlarda ulaştığını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları kaydetti: “SOBE Vakfımızın temelini 9 Nisan 2014’te gerçekleştirdik. Süreç ilk olarak 2012 yılında başladı diyebiliriz. Bugün görüyoruz ki SOBE’yi çok veciz bir konuma getirmişiz. SOBE de aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de yaptığı büyük dönüşümlerin sonuçlarından birisi. Şöyle bir geriye gitsek 2000’li yıllarda otizmli bireyler hakkında ya da engelli kesim hakkında böyle bir tesisin yapılabileceğini hayal bile edemezdik.

img-1612-1200x800.jpg

Çünkü o yıllarda o kadar çok sorunumuz, o kadar çok problemimiz vardı ki böyle bir çalışmaya fırsat verilmezdi. Öyle ki o yıllarda doktor sıraları bekleyip SGK hastanelerinde perişan olan bir Türkiye vardı. Türkiye öyle bir büyük dönüşüm gerçekleştirdi ki son 20 yılda gelinen nokta ortada. Bugün bizler de sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel merkezlerinden birisi olan SOBE’nin hikâyesini paylaşıyoruz sizlerle. Böyle bir iş için yola çıktığımızda işi bugünlere taşıyacağımızı düşünemezdik. Gerçekten zorlu bir sürecin ardından böyle bir konuma getirdik SOBE’yi. Bugün SOBE, çocuklarımız için hayat değiştirici bir özelliğe sahip. Mezun sayılarımız ilerleyen süreçlerde yüzleri, binleri de bulacaktır.”

KAMU YARARI KARARI İLE SOBE FARKLI BOYUT KAZANACAK

Kamu yararı kararının SOBE için farklı bir boyut kazandıracağını belirten ve bu kararı uzun zamandır beklediklerini kaydeden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün hakikaten bizim için önemli bir gün. Mutluyuz çünkü uzun zamandır beklediğimiz bir kararın aktive biletini almış bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte SOBE vakfımızın çalışmaları farklı bir boyut kazanacak. SOBE’nin özel eğitim alanında ve sosyal sorumluluk alanlarında yaptığı çok değerli hizmetler var.

img-1600-1200x800.jpg

Özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Selçuklu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde attığı temeller ve oluşturduğu yapılar Konya’da da bir marka değerine ulaşmış durumda. Öyle ki SOBE’nin etkisi bugün Türkiye dışında da hissedilir oldu. Çünkü artık Avrupa’da oluşturulmuş merkezlerde yapılan işbirlikleri var. Bundan sonraki süreçte de sosyal sorumluluk projelerinin çok daha ilerilere taşınacağını düşünüyorum. Buradaki her çocuğumuz bizler için kıymetli. Yine buradaki eğitim faaliyetleri neticesinde çok olumlu sonuçlar da alıyoruz. Bugüne kadar 8 öğrencimizi mezun ettik. Bu çok önemli çünkü küçük yaşta tanı koyulduğu zaman etkili bir tedavi uygulanabiliyor. Biz de burada tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde aynı hızla çalışmalar yürütülecek” açıklamalarında bulundu.

VAKFIMIZA YENİ BİR ALAN KAZANDIRACAĞIZ

SOBE Vakfı için yeni bir alan kazandıracaklarının da haberini veren Pekyatırmacı, “Daha detaylı bir açıklamayı sizlere yapacağız ama şimdiden bir müjde vermek istiyorum. SOBE Vakfımıza yeni bir alan daha kazandıracağız. Mevcut binanın hemen yan tarafında bulunan 15 metrekarelik alan üzerinde çocuklarımızın rehabilitasyon faaliyetleri yüklenebilecekleri bir yer düşünüyoruz. Bu vesile ile tekrar SOBE Vakfımız için alınan kamu yararı kararının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZLA REFERANS KURUM OLMA YOLUNDAYIZ

Yaptığı konuşmada SOBE olarak Türkiye’nin en kapsamlı otizm vakfı olduklarına dikkat çeken ve referans bir kurum olma yolunda olduklarını kaydeden SOBE Vakıf Başkanı Mustafa Ak, “Türkiye'de eğitim alanında görev yapan 9 vakıftan biri olan SOBE Vakfımız bugün, Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı otizm vakfı olarak karşımızda. Bizi diğer eğitim vakıflardan ayıran en önemli özelliğimiz ise yerel yönetimler ve üniversitelerimiz ile yaptığımız işbirliği ve sağladığımız burs desteği.

img-1599-1200x800.jpg

Bunun yanında öğrenci sayımız da hatırı sayılır bir oranda. Öyle ki SOBE, bilim alanında yaptığı çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda referans kurum olma yolunda hızla ilerliyor. Eğitim ve sağlık alanlarında yapmış olduğumuz çalışmalar çalışmalarla devletin kamu hizmetlerindeki yükünü biraz daha hafifletme amacımız doğrultusunda yaklaşık 3 yıl önce müracaatta bulunduğumuz kamu yararı vakıf statüsü, ilgili bakanlıklar ve genel müdürlüklerin yoğun çalışmaları sonucunda kabul gördü. SOBE Vakfı bugün SOBE, kamu yararı statüsü kazanan bir vakıf olarak karşımızda. Bu noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Eşi Emine Erdoğan’a ve Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya teşekkürü borç biliriz” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

SOBE olarak yeni projeler geliştirdiklerini ve ilerleyen dönemlerde hayata geçireceklerini vurgulayan Mustafa Ak, “Özellikle bugün ulusal firmalarla yaptığımız ve yürütmekte olduğumuz projelerimiz var. Çok yakında yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Onlara umut olmamızı bekleyen çocuklarımız ile yürüyeceğimiz çok uzun yollar var. Şu an 200’den fazla çocuğumuzun eğitim aldığı SOBE, hizmet ağını daha da geliştirerek çalışmalarını yapacak. Sözlerimi noktalarken çoğu projemizin mimarı büyükşehir belediye başkanımıza da çocuklarımız ve ailelerimizin adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.