Soba tamir işleri hız kesmedi

Soba tamir işleri hız kesmedi

Kışın ortasına gelinmesine rağmen sobaya olan talep nedeniyle tamir işleri devam ediyor. Soba tamir eden Ahmet Özcan yaptığı açıklamada, gelir durumu iyi olmayan vatandaşların yeni soba almak yerine tamiri yoluna başvurduğunu söyledi.

Son iki yıldır soba tamir ettiren kişilerin sayısında artış görüldüğünü anlatan Özcan, ''Aslında soba tamir ve bakım işleri kış girmeden yapılırdı. Bu yıl kış ortasına gelinmesine rağmen vatandaş tamir için sobasını getirmeye devam ediyor. İşlerimizde bir azalma yaşamıyoruz.'' dedi. 
Özcan, kuzine tipi bir sobanın gövdesinin değiştirilmesi işini 65-70 YTL'ye yaptıklarını, silindir tipi bir sobanın gövde değişim maliyetinin ise 35-40 YTL civarında olduğunu bildirdi. 
Eskiden yılda yaklaşık 200 soba tamir ettiklerini belirten Özcan, bu sayının geçen yıl ve bu yıl bin rakamına yaklaştığını, bu durumun vatandaşın alım gücündeki zayıflamayı gösterdiğini dile getirdi. Özcan, soba tamiratına olan talebin artmasında doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla birlikte vatandaşın evinde soba kullanmayı yeğlemesinin de önemli rol oynadığını düşündüklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.