Siyonist İsraili durdurun

Siyonist İsraili durdurun

Afganistanda Taliban militanlarının Buda heykellerini yıktığı zaman ayağa kalkan dünya ülkeleri, Siyonist İsrail tarafından Mescid-i Aksanın her geçen gün yok edilmesine ise kör ve sağır

1967 yılından bu yana Mescid-i Aksa’nın altında tüneller kazan Siyonist İsrail Devleti Mescid-i Aksa’yı adım adım yok ediyor. Mirasımız-Der tarafından Türkiye’ye davet edilen Filistin İslam Hareketi’nin önemli liderlerinden Raid Salah, AYDER Binasında düzenlediği basın toplantısında Mescid-i Aksa’da yaşanan gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Mescid-i Aksa’nın Siyonist İsrail devleti tarafından yıkılmak istendiğini hatırlatan Şayh Raid Salah, bu amacın 1967 yılından bu yana devam ettiğini belirtti. İsrail’in Mescid-i Aksa’nın altında yüzlerce tüneller kazdığını belirten Salah, “İsrail kazdığı bu tünellerin altında kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı havralar inşa etti. Tünellerin içinde müze de yaptılar. Bundan birkaç yıl önce tünellerle ilgili birçok resim çekildi. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, bu görüntülerin fotomontaj olduğunu iddia etti. 2007 yılında Türkiye Mescid-i Aksa’ya bir heyet gönderdi. Heyetin raporunda Mescid-i Aksa’nın yıkılma tehlikesi geçirdiği belirtildi. Bu rapordan sonra İsrail çalışmalara bir süre ara verdi. Fakat şimdi bu yıkım çalışmaları yeniden hızlandı. Mescid-i Aksa’nın duvarlarında çatlamalar meydana geliyor. Kazılan tüneller yüzünden asırlardır mevcut alan iki ağaç kökleriyle birlikte çöktü. Yine bir Ortaokul binası çöktü. Mescid-i Aksa’nın etrafında 100’e yakın tarihi evin duvarları çatladı. İsrail, Mescid-i Aksa’yı yıkma ve yerine Süleyman Tapınağı yapma planlarını tüm hızıyla sürdürüyor. İslam ülkelerinin ve dünya ülkelerinin İsrail’i durdurması gerekiyor” dedi.
KUDÜS’TEKİ İSLAMİ KİMLİK YOK OLUYOR
İsrail’in diğer bir amacının ise Kudüs’teki İslam ve Arap kimliğini tamamen silmek olduğunun altını çizen Raid Salah, İsrail’in Eyyübiler’den, Memlükler’den ve Osmanlılar’dan kalma bütün tarihi eserleri yıkmak için büyük bir çaba gösterdiğini belirtti. Kudüs’teki Osmanlı eserlerinin yüzde 70’inin Osmanlı zamanından kaldığını açıklayan Raid Salah, İsrail’in durdurulması konusunda özellikle Türkiye’ye büyük görev düştüğünü belirterek, İsrail’in en çekindiği ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Mescid-i Aksa’nın İsrail askerleri ve polisleri tarafından tutulduğunu kaydeden Raid Salah, Mescid-i Aksa’ya herkesin giremediğini söyledi. Kendilerinin İsrail yaptığı katliama sessiz kalmadıklarını aktaran Raid Salah, “Bütün bu olan bitenlere sessiz kalmıyoruz. Fakat ne zaman sesimizi çıkarsak, sonumuz ya hastane, ya hapishane ya da sürgün oluyor. Bunlara tepki gösterenlere Mescid-i Aksa’ya girişler yasaklanıyor ya da hapishanelere atılıyorlar. Veya anavatanından sürgün ediliyor” diye konuştu.
İsrail’e gelen turistlerin Mescid-i Aksa’yı da ziyaret ettiğini fakat hiçbirinin saygı duymadığını belirten Salah, “Mescid-i Aksa’ya gelen turistlerin büyük bir kısmı Yahudi. Bunların birçoğu Mescid-i Aksa’nın içerisinde yarı çıplak geziyorlar. İçeride dans ediyorlar, eğleniyorlar. Bir Müslüman tekbir getirse hapse atıyorlar. Başka yerden gelen imamların ise vaaz vermesi yasak. Müslümanlar kendi ibadethanelerine giremiyor. Mescid-i Aksa hür değil” ifadelerini kullandı.
DÜNYA İSRAİL’E SESSİZ
Arap Birliği’nin ve Birleşmiş Milletlerin de İsrail’e yaptırım konusunda bir yetkisinin olmadığını vurgulayan Salah, “İsrail bugüne kadar Filistin’de defalarca katliamlar yaptı. BM’nin aldığı kararları uygulamadı. Çünkü BM’nin üzerinde ABD ve Siyonist baskılar var. Arap Birliği’nin de hiçbir fonksiyonu yok. Afganistan’da Buda heykelleri yıkıldığı zaman ayağa kalkan dünya aynı tepkiyi Siyonist İsrail devletine gösteremiyor. Arap Birliği de aynı durumda. Şu anda İsrail çekindiği iki ülke var. Biri Türkiye diğeri de Mısır. İsrail, özellikle Türkiye’den çok çekiniyor. Mescid-i Aksa’yı kurtaracak olan ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin Mescid-i Aksa’nın yıkımını durdurması için bir şeyler yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından Gazze’de ambargonun sadece kağıt üzerinde kaldığını belirten Raid Salah, şunları söyledi: “Hüsnü Mübarek döneminde Türkiye’den ve diğer İslam ülkelerinden gelen yardımlar engelleniyordu. Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından yardımlar arttı ve ambargo çok hafifledi. Allah’a şükürler olsun çok güzel haberler alıyoruz. Mübarek zamanında hapishanelerde bulunan Filistinliler artık serbest bırakıldı. Bu insanlar Mısır hapishanelileri çok büyük işkenceler gördü. Hatta birçok Filistinli öldürüldü. Devrimin ardından Filistinli mahkumlar özgürlüklerine kavuştu. İnsani yardımlar artık daha rahat ulaşıyor.”
Raid Salah, konuşmasının sonunda tüm İslam ülkelerinin ve özellikle Türkiye’nin Mescid-i Aksa konusunda elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.