Siyer-i Nebi yarışması başlıyor

Siyer-i Nebi yarışması başlıyor

Anadolu Gençlik Derneği, Siyer-i Nebi yarışmasının beşincisini Konya genelinde 31 ilçede gerçekleştirecek.

Yarışmaya katılacak olan liseli gençler, MGV yayınlarından çıkan Dr. Mehmet Sürmeli’nin “Gaye İnsan: Hz. Muhammed (SAS)” kitabından sorumlu tutulacak. Yarışma sonunda dereceye girenlerden birinciye umre, ikinciye laptop, üçüncüye fotoğraf makinesi, dördüncü ile sekizinci arasına yarım altın, dokuzuncu ile yirmi dördüncü arasına bisiklet ve yirmi beşinci ile kırkıncı arasına ise çeyrek altın hediye edilecek.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak yaptığı basın toplantısında Siyer-i Nebi yarışması hakkında bilgi verdi. Hazreti peygamberin (SAS) gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi olduğunu belirten Parlak, "Bu sayede genç sahabeler, canlarını, mallarını, ailelerini Allah (C.C) yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Müslüman olur olmaz, Mekkelilerden gördükleri baskılar, işkenceler, açlık, abluka yılları ve ailelerin baskıları onları asla yıldıramamıştır. Dinimizin en önemli kaynağı olan sünnet-i seniyenin bize ulaşmasında, en mühim vazifeyi yine genç sahabeler üstlenmiştir. Hz.Peygamber (SAS) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy katiplerini genellikle gençlerden seçmiştir" dedi.

HEDEF PEYGAMBERE BAĞLILIĞI PEKİŞTİRMEK
Liseler Komisyonu bünyesinde yapılan Siyer-i Nebi yarışmasını düzenleme amaçlarını anlatan Parlak, şöyle konuştu: "Amacımız lise öğrencilerinin Efendimiz’e (SAS) aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAS) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bu yarışmaya katılmak için www.efendimizinizinde.com adresindeki başvuru formunun doldurulması yeterlidir."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.