'Siyasiler Yatırımlara Engel Oluyor'

'Siyasiler Yatırımlara Engel Oluyor'

Zonguldak'ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, ilçeye yapılmak istenen yatırım ve çalışmaların siyasiler tarafından engellendiğini iddia etti. Makamında basın toplantısı düzenleyen Tetiker, Organize Sanayi Bölgesinde...

Zonguldak'ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, ilçeye yapılmak istenen yatırım ve çalışmaların siyasiler tarafından engellendiğini iddia etti.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Tetiker, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 19 firmada toplam 260 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Tetiker toplantıda yapılan çalışmalar ve ilçenin ekonomik açıdan gidişatı hakkında da açıklamalarda bulundu. İlçeye yapılmak istenen yatırım ve çalışmaların siyasiler tarafından engellendiğini iddia eden Tetiker, "Biz göreve geldiğimizde Ereğli OSB’de yaklaşık 500 kişi çalışıyordu. Şu anda bin 260 kişi çalışıyor. Diğer firmalar da yatırımlarını yapıp üretime başladıklarında 2015 yılında burada en az 2 bin 500 kişi çalışacak. Nihai hedefimiz ise burada 4 bin 500-5 bin kişinin çalışması." dedi.

Tetiker, gazetecilerle birlikte Organize Sanayi bölgesini de gezeceklerini söylediği konuşmasında 19 fabrikanın galvaniz, boru-profil, gaz dolum, makine ve çelik konstrüksiyon, tekstil, plastik, alüminyum ve çimento gibi ürünler ürettiğini ifade etti. Göreve geldiklerinde Ereğli’deki öğrenci sayısını artıracaklarına dair söz verdiklerinin altını çizen Tetiker, 2011 yılında 2 bin civarında olan öğrenci sayısının şu anda 4 bine ulaştığını söyledi.

'SİYASİLER KAPRİSLİ OLMAMALI'

Tetiker, yapılmak istenen projelere ve yatırımlara siyasilerin engel olduğunu ileri sürdü. Hiçbir siyasinin kaprisli olmaması gerektiğini ifade eden Tetiker, "Bizi engelleyenler bizim seçilmişlerimiz, bizim siyasilerimiz, çok acı tarafı. Biz sabaha kadar çalışalım, akşama kadar uğraşalım, sonuca gelelim ama maalesef 2 -3 tane adam gelip sırf bunlar kendi şahsi kendi komplekslerinden, kaprislerinden. İnsana kapris ve kompleks yakışmaz. İnsan doğduğu günden ölümüne kadar bir takım zaafları üstünden atmakla görevlidir. Bu zaafları atamazsanız size ağır bedel ödetirler." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.