Siyasiler şenlikte buluştu

Siyasiler şenlikte buluştu

Siyasi parti mensupları ve milletvekili adayları Hadim Aşağıeşenler ve Çumra Lille Yörük Şenliklerinde bir araya geldi

Siyasi parti mensupları ve milletvekili adayları Hadim Aşağıeşenler ve Çumra Lille Yörük Şenlikleri’nde bir araya geldi. Milletvekili adayları siyasi çekişmeyi unutarak şenliğin tadını çıkardılar. Milletvekili adayları şenlikte birlik ve beraberlik duyguları vurgulandı

 

Şenliklere AKP Konya Milletvekili adayları Mustafa Kapakçı ve Hüseyin Üzülmez, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili adayı Prof. Dr. M. Sait Gönen, DSP Milletvekili adayı Ahmet Göksu, Veli Karademir ve birçok partili katıldı. Hadim ilçesi Aşağıeşenler Köy Şenliğine; Konya, İstanbul, Ankara, İzmir, Karaman ve Antalya’dan yaklaşık 4 binin üzerinde kişinin katıldı.  Hadim Aşağıeşenler Şenliği’nde siyasiler ve halkla bir araya gelen Prof. Dr. Gönen, diğer siyasi parti milletvekili adaylarına başarı dileğinde bulundu. Siyasi partilerin milletvekili adaylarının yöre halkıyla bütünleştiği şenlikler renkli görüntülere sahne oldu. Siyasetin ikinci plana atıldığı, birlik ve beraberlik içinde şenlik etkinliklerinde günlerdir yaptıkları seçim çalışmalarının yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışan siyasiler, politikadan uzak bir gün geçirdi. Milletvekili adayı Sait Gönen, diğer siyasi parti milletvekili adaylarına başarılar dileyerek, “Hizmet için siyaset bir araçtır. Aramızda bulunan milletvekili arkadaşlarıma bu demokratik yarışta başarılar diliyorum. Amacımız, Aşağıeşenler’e, Hadim’e, Çumra’ya, Konya’ya ve ülkemize hizmettir” dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİK RUHU HER ZAMAN CANLI KALACAK’

Katıldığı yayla şenliği programında konuşan AKP Konya Milletvekili ve yeni dönede de Milletvekili adayı olan Mustafa Kabakçı, Türk Milleti’nin daha müreffeh bir yaşama kavuştuğunu belirterek, Türkiye’nin artık IMF kapılarında borcundan dolayı boynunu bükmediğini söyledi. Hadim ilçesi Aşağıeşenler Köy Şenliği’nde farklı siyasi parti temsilcilerinin de olmasının şenliği demokrasi şenliği olarak nitelendiren Kabakçı, “Siyasi yarışın seviyeli bir şekilde devam ediyor. Hamdolsun ki demokrasi şenliğimiz var. En soldan en sağa kadar tüm partilerimiz yan yana. Bu memlekete hizmet için projelerinden bahsediyor, hizmetlerini anlatıyorlar. Böyle bir atmosferde birlik ve beraberlik ruhu her zaman canlı kalacaktır” diye konuştu.

Osman Yüksel Serdengeçti’nin kitabından alıntı yaparak sözlerine devam eden Kabakçı, “Bu millet neden ağlar” ifadesini şu şekilde açıkladı: “Gerçekten bu milletin gönlünde ağlayan bir pınar vardı. 1900’lerde kaybettiğimiz bir cihan imparatorluğundan sonra yeni bir silkinişin, yeni bir uyanışın yeniden bir ayağa kalkışın işaretlerini bugün görüyoruz. Dün ağlayan bir millet vardı bugün ise içeride istikrar dışarıda itibar sahibi bir millet var. Artık milletimiz ağlamıyor, kimliği ile gurur duyuyor. IMF kapılarında 25 milyar dolar borcu yüzünden boyun büken bir ülkeden, istediği an restini çekebilen bir ülkeye yöneldik” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Üzülmez ise yayla şenliklerinin kıştan bahara erişmenin sembolü olduğunu belirterek, bu şenliğin hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin de AKP iktidarıyla birlikte kıştan bahara eriştiğini kaydeden Üzülmez, hedeflerinden bahsetti. Üzülmez,“ Tüm Konya insanına hizmet etmek amacıyla siyasete atıldım. Önümüzdeki seçiminde inşallah seçildiğimiz taktirde sizlere hizmet etmek için bütün gücümüzü ve gayretimizi sarf edeceğiz. 12 Haziran seçimleri, hem sizler, hem de ülkemiz açısından büyük önemi arz ediyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.