Siyasetten jübileye vakit bulamıyor

Siyasetten jübileye vakit bulamıyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, politikayla uğraşmaktan 3 yıl önce bıraktığı güreşte jübile yapmaya vakit bulamıyor.

Kariyerinde 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 de Avrupa şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya, 2007 yılında büyük başarılar elde ettiği güreş sporunu bırakarak siyasete atıldı. Yıllarca Türk sporuna güreşte hizmet veren “Asrın Güreşçisi” Yerlikaya, şimdi de parlamentoda sporun gelişmesi için yoğun çaba harcıyor.

Hamza Yerlikaya, yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin spor olduğunu, bunun da toplumun her kesimi tarafından çok iyi bilindiğini ifade etti. Sporcuları parlamentoda çok iyi temsil ettiğine inandığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu: “Bunların örneklerini verebiliriz. Sporcu kardeşlerimizin bir kimliği yoktu, bir vasfı yoktu. Bir vasıf sahibi yaptık. İşte devlet sporculuğu kanunu çıkardık. Başbakanımız sağ olsunlar bu konuda teveccüh gösterdiler. Sonra KPSS’ye girmeden atamalar gibi bütün branşları kucaklayacak bazı kanunlara imza attık. Başbakanımız, bakanımız bu konuda tam destek verdi. Bu kanunlara imza attık. Muhalefet partilerimiz de bize hiç muhalif olamadan, bu doğru bir karar diyerek destek oldular. Şimdi sporcu kardeşlerimizi temsil ediyoruz.” Yerlikaya, siyasete atıldıktan sonra güreşi bıraktığını, bırakması nedeniyle de jübile yapıp yapmayacağının kendisine sorulduğunu belirterek, “Bütün sporcular son dönemlerinde jübile yapmış. Futbolda da bu gelenek var. Bizim öyle bir şey oldu ki 2007 yılında sporu bıraktık, direkt siyasete girdik. Siyasete girince jübile yapmaya ne fırsat bulabildik, ne de kafamızı kaldırabildik” dedi.
Politikanın meşakkatli, biraz zorlukları olan engebeli, çok meziyet isteyen bir iş olduğunu aktaran Yerlikaya, “Siyaset bir meslek değil. Siyaset, artık altını nasıl doldururuz, fahri bir görev gibi düşünelim. Zaman zaman soruluyor ama siyasetten, hizmetten fırsat bulamıyoruz. İşin gerçeğini söyleyeyim kafamızı kaldırıp da ‘Bir jübile yapalım sporu bıraktığımızı belgeleyelim. Son bir fotoğrafta, karede yerimiz olsun’ diyoruz. Pek de zaman bulamıyoruz. Bu son 2 aydır parlamento tatil ama biz çalışıyoruz. Yani 2 aydır Sivas’tayız. Bu gibi engellerden dolayı jübileye vakit bulamadık. Pek de zaman olacağa benzemiyor” diye konuştu.
ESKİDEN TESİS BULAMAZDIK Kİ ANTRENMAN YAPALIM
Hamza Yerlikaya, Türk sporunun iyiye doğru gittiğini belirterek, bu dönemde Türk sporcuların birçok branşta ülkeyi dünya şampiyonalarında temsil edeceğini söyledi. Güreşçilerin önümüzdeki ay Moskova’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacağını ifade eden Yerlikaya, Dünya Halter Şampiyonası’nın ise Antalya’da gerçekleşeceğini ifade etti.
Şu an Dünya Basketbol Şampiyonasının da Türkiye’de yapıldığına dikkati çeken Yerlikaya, şunları söyledi: “Bizim özlemle izlediğimiz ABD’si dahil bütün konjonktür burada. Eskiden biz sadece hayal eder, bütün bu insanları hayalle izlerdik. Şimdi ise Türkiye’mizde yetişen starlarımızı dünya hayal ve zevkle izliyor. Özellikle basketbolda son yıllarda çok ciddi ivme kazandık. Bu konuda el ayak olan bu şampiyonanın Türkiye’ye alınmasında başta bakanlığımız, başbakanlığımız, genel müdürlüğümüz, federasyonumuzun katkıları var. Bir de şöyle bir güzelliği var. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Kayseri’de yapılıyor. Önceden tek ayak İstanbul’da yapılır, giderdi. Artık bu Anadolu’ya da yayılıyor. Anadolu’da da bunlar yapılıyor. Bakıyoruz halter dünya şampiyonası Antalya’ya alındı. Erzurum’da kış oyunları yapılacak, üniversite oyunları, Karadeniz oyunları yapılacak.”
Türkiye’nin sporda da çok ciddi ivme kazandığını, bunda en büyük katkının şüphesiz Başbakan olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Neden Başbakan diyeceksiniz. Spor yapmış olması, sporu da meslek olarak bir zaman idare etmiş olması, futbol oynamış olması, Başbakan’ın spordaki çok büyük katkısı ve bizim önüne götürdüğümüz herhangi bir projenin büyüklüğünü, küçüklüğüne bakmadan evet diyor olması ve sporu da bu çerçevede çok seviyor olması bizim için çok büyük avantaj” dedi.
Yerlikaya sözlerini şöyle tamamladı: “Son 5 senede Türkiye’de spor gerçekten spor oldu. Eskiden tesis bulamazdık ki antrenman yapalım. Atletler sokaklarda koşardı. Bugün tartan pistler var. Boksörler stat altlarında antrenman yapardı, bugün kendilerine ait salonları var. Türkiye’nin dört bir yanına spor tesisleri yapılıyor, yapılmaya devam ediliyor. Çıkartılan kanunlarla halkımız özendiriliyor. Dünya Basketbol Şampiyonasında sporcu kardeşlerimizin çok büyük başarıyla Türkiye’mizin gururu olacaklarına inanıyorum. Güreşçi kardeşlerimiz Moskova’da, halterci kardeşlerimiz Antalya’da, diğer  branşlardaki arkadaşlarımız Avrupa’nın diğer ülkelerinde başarı için mücadele edecekler. Türk sporu iyiye doğru gidiyor.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.