Siyasette başarının sınırı yok

Siyasette başarının sınırı yok

12 Haziran seçimiyle birlikte siyasette başarının sınırı olmadığını gördüklerini belirten Abdülkadir Selvi, seçim öncesi ve seçim sonrası birçok önemli hususun bulunduğunu ve oy pusulalarındaki nokta oylara bakılması gerektiğini söyledi

12 Haziran seçimiyle birlikte siyasette başarının sınırı olmadığını gördüklerini belirten Abdülkadir Selvi, seçim öncesi ve seçim sonrası birçok önemli hususun bulunduğunu ve oy pusulalarındaki nokta oylara bakılması gerektiğini söyledi

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Cuma Konferansları'nın bu haftaki konuğu Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi oldu. Seçimlerin ardından oluşan siyasi tablo ve yeni dönemde Türkiye’yi nelerin beklediği konusunda konuşan Selvi, “12 Haziran seçimleri ile birlikte şunu öğrendik siyasette başarının sınırı yok” dedi.

MÜSİAD Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa çok sayıda dinleyici katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Dr. Lütfi Şimşek, MÜSİAD’ın güncel konularda üyelerini bilgilendirmek için Cuma Konferansları'na önem verdiklerini söyledi. Şimşek, “Türkiye önemli bir seçim sürecinden geçti. Türkiye için dönüm noktası bu seçimde yaşananlara, iş adamlarımızın farklı bir açıdan bakması önemli. Bu bağlamda önümüzü görmek ve ona göre planlarımızı yapmamız gerekir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından sözü alan Abdülkadir Selvi, 12 Haziran seçimlerini değerlendirdi. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin mi, Japonya’nın mı daha önce kalkınacağının tartışıldığını hatırlatan Selvi, “Bu tarihten sonra onlar kendi geleceklerini ararken, biz ihtilal yapmakla meşguldük” dedi.

1960 yılında Başbakanımızı asmış bir ülkeyiz diyen Selvi, “1970’den sonra darbeler, ihtilaller derken parçalanmışız. Bizde 2 bin 500 dolar milli gelir düzeyi varken, onlarda milli gelir düzeyi 35 bin dolara yükseldi. Türkiye’de yeni yeni zihniyet değişimi oluyor. Bu tercihi yaparken 30-35 yılımızı boşa heba ettik” ifadelerini kullandı.

'PARTİLERDE YAŞANAN DURUM ÖNEMLİ'

12 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye için üç önemli sonucun ortaya çıktığını aktaran Selvi, “ Ak Parti’nin üç önemli özelliği var. Bunların birincisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin gördüğü en üst ve güçlü lider, ikincisi Ak Parti’nin muhafazakâr - demokrat kimliğinin oturmuş olması, üçüncüsü Bir partinin icraatlarıyla Türkiye’de seçim kazanabileceği gerçeğidir. Muhalefet partilerinin durumuna gelince, CHP bu seçimlerde değişimci bir yol çizgisi denedi. Ancak, Türk halkı bunu inandırıcı bulmadı. CHP’de bundan sonra da çalkantılar daha da artarak devam edecektir. CHP’de şu anda ideoloji tartışması yaşanıyor. Kılıçdaroğlu’nun bunu dengeleyebilmesi gerekiyor, yoksa sıkıntılar ortaya çıkacak. MHP’de ise durum biraz farklı. MHP seçim öncesi baraj sorununu tartıştı, kaset problemleri ile çalkalandı. MHP’de ciddi bir liderlik sorunu yaşanıyor. MHP’de bu sorun devam ettikçe daha farklı kriterlere açılması söz konusu olmaz. Bunlar partilerde yaşanan durumu önemli kılmaktadır. ” dedi. 

'PUSULALARDAKİ OY ORANLARINA ÖNEMLE BAKILMALI'

Seçimlerin bir önemine daha değinen Selvi, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu seçimlerde Güneydoğu’da şeyhler, ağalar, aşiretler dönemi bitti. Artık yepyeni bir Güneydoğu var. BDP ise oy oranında ufak bir artış yapmasına rağmen 36 milletvekili çıkarttı, bu çok önemsenmelidir. Beyaz Türk olarak adlandırılacak İstanbul Moda'da yaşayanların oy pusulasında 10 bin kişi hem CHP hem Tuncay Özkan'a evet mührü basarken, Diyarbakır Lice'de okuma yazma bilmeyen kadıncağızlar BDP'nin hangi bağımsızına oy vereceklerini karıştırmadılar. BDP’nin bu organizasyonu önemle bakılması gereken diğer bir husus” dedi.

Konferansın ardından MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Dr. Lütfi Şimşek, Abdülkadir Selvi’ye el işlemeli kilim hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.