Siyaset kamplaştırılıyor

Siyaset kamplaştırılıyor

HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Teoman Rıza Güneri, 12 Haziranda yapılacak olan seçimlerin anayasa üzerine odaklanması gerekirken, kamplaşmalar üzerine yoğunlaşıldığını söyledi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya Milletvekili Adayları Teoman Rıza Güneri, Veli Tolu, Fahri Eken ve Mustafa Necati Özkan seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. İl Başkanı Esat Ulu ve İl Başkan Yardımcıları Salim Özdemir ile Ahmet Kirişçi’nin de eşlik ettiği toplantıda konuşan HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Teoman Rıza Güneri, 12 Haziran seçimlerinin yapılacak yeni anayasa üzerine odaklanması gerektiğine vurgu yaparak, iktidar ve muhalefetin kamplaştırma siyaseti yaptığını dile getirdi.
Ülkenin ‘şucular ve bucular’ diye kamplaştırılmasından ana muhalefetin de memnun olduğunu söyleyen Teoman Rıza Güneri, “Ana muhalefet lideri, Başbakan’a ne kadar hakaret ederse o kadar taraftar topladığını düşünüyor. Sayın Başbakan da yine aynı siyaseti güdüyor. Başbakan en son Şırnak’ta konuştu. Başından sonuna kadar dinlediğimde ben korktum. Çünkü Başbakan, bütün siyasi partileri Kandil’le ortak, aynı cephede yer alan partiler olarak görüyor. Vatandaşa hiçbir vaatte de bulunmadan oy talep ediyor. Bir şey vaat etmediklerini söylüyorlar. AKP, beni seçin ben size şunu yapacağım demeyen bir parti. Bu durum Türkiye’nin lehine değil” dedi.
SEÇİMİN KONUSU ANAYASA OLMALI
Seçimin ana konusunun yeni anayasa yapılması olması gerektiğini dile getiren Teoman Rıza Güneri, “Yeni anayasayı hazırlayacak bu meclis her partiyi, her görüşü burada temsil etmelidir. Çünkü halkın temsili ancak bu şekilde olabilir. Bunun sağlanabilmesi için yüzde 10 barajı ortadan kaldırılmalıdır. Toplumun tamamının mecliste temsil edilmesi sağlanmalıdır” dedi. Yapılacak yeni anayasanın halkın anayasası olabilmesi için anayasayı hazırlayacak olanları da halkın seçmesi gerektiğini söyleyen Güneri, “Konya’da büyük bir iktidar gücü var ve bu güçten dolayı kimse ağzını açamıyor. Temayül yoklamalarında çok üste çıkmalarına rağmen çizik yiyenler dahi ağızlarını açıp tek kelime edemedikleri gibi el ovuşturuyorlar. Eğer bu temayül yoklamasını yapmış ve ilan etmişseniz buna uyacaksınız. Bunu yapmadığınızda demokrasinin bunun neresinde olduğunu sormak lazım gelir. Geçtiğimiz 9 yıl içerisinde zaten mecliste hiçbir uzlaşma görmedik. İstikrar var deniliyor ama hiçbir konuda mutabakat sağlanamamış. İstikrarlı bir ülkede meclis mutabakatı sağlar. Milletin beklentisini karşılamak adına alınan hiçbir kararda bu sağlanamamış. Böyle bir meclisten sıhhatli bir anayasa yapılmasını beklemek zordur” ifadelerini kullandı.
BÜYÜME TRENDİNDEKİ TEK PARTİYİZ
Mecliste sıhhatli bir anayasa yapabilmek için halkın sesinin mecliste yer alması gerektiğini dile getiren HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Teoman Rıza Güneri, “Anayasa, ıskalanmaması gereken önemli bir metindir. Bu meclis ister istemez anayasa yapma göreviyle karşı karşıya kalacaktır. Bu seçimde vatandaşımız anayasanın düzgün yapılabilmesi için oy verecektir, vatandaşın niyeti bu olmalıdır. Biz şu an Türkiye’nin büyüme trendinde olan tek partisiziyiz. Gezdiğimiz yerlerde her geçen gün ilginin arttığını görüyoruz. Bu ilgi sadece muhafazakar tabandan değil, toplumun bütün kesimlerinden. Ben Ege’den çok ciddi sonuçların çıkacağına inanıyorum. Partimize duyulan bu müthiş ilgi, önemli işler başarmış olmamızdan değil, bunu biz de biliyoruz çünkü yeni bir partiyiz. Ama bu partiye duyulan teveccüh, bu partinin kadrolarının uzlaşmacı, uyumlu, iyiye ve doğruya doğru diyen, takdir eden, yanlış gördüğünü de uygun bir dille uyaran bir anlayışı benimsiyor olmasıdır.
Biz bütün konuları ekonomi, terör, anayasa ve benzeri konuları yazılı bir metin haline getirdik. Önümüzdeki dört yıl ve Türkiye’nin geleceğinde yapılması gereken her şeyi seçim beyannamesi olarak hazırlayıp ortaya koyduk” dedi.
CHP’NİN SÖYLEDİKLERİ BİZE AİT
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerin kamplaşma ve soğuk siyaset üzerinden yapılmış son seçim olacağına işaret eden Güneri, “Artık vatandaş her şeyin bilincinde. Bundan sonra yeni dönem başlayacak. Bu yeni dönemin yeni siyasetini de biz hazırlayacağız. Bunda da ciddi katkılarımız var. Bugün CHP’nin yeni konulara değinmesinde bizim çok büyük etkimiz vardır. CHP sadece laiklik söylemi üretirken şimdi farklı konulara değinir olmuştur. Bu da AKP’nin ekmeğine yağ sürüyordu. Şimdi Kılıçdaroğlu, toplumun ekonomik ve sosyal konularını gündeme aldı. Reklam kampanyalarına bakıldığında bu kampanyaları biz oluşturduk desem yanlış söylemiş olmam” diye konuştu.
AKP’nin iç ve dış siyasette uyguladığı propaganda ile kendisini olduğundan daha güçlü göstermeye çalıştığını söyleyen Güneri, “AKP’nin askeri ve yargı vesayetinin dengelenmesi noktasındaki adımlarını doğru buluyor ve destekliyoruz. Fakat dış politikada hükümet çok başarılı gösteriliyor. Hepimiz, bazı zikzakları görüyoruz. One minute deniliyor ama ardından İsrail’le ilgili iki önemli oylamada İsrail lehine rey kullanılıyor. Bizden habersiz kuş uçmaz bölgede deniyor ama bekle gör politikası uygulanıyor. Suriye’de bugün yüzlerce insan ölüyor, katlediliyor. Dış politikada güçlü ve etkili olan bir ülke çevresinde olup bitenler konusunda bu tavrı takınmaz” diye konuştu.
Birçok ülkeyle kaldırılan vize uygulamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Güneri, vizelerin kalkmasını muhatap ülkelerin daha çok istediğine vurgu yaptı. Rusya’nın Türkiye ile vizenin kaldırılmasını Türkiye’den daha çok istediğini söyleyen Güneri, “Hadi gücünüz yetiyorsa Almanya’yla, Suudi Arabistan’la da kaldırın vizeyi. Bunları tenkit değil, temenni açısından söylüyorum, hükümetin propaganda ile çok güçlü gösterildiğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.