Sivil memurlardan ‘üvey evlat’ sorusu

Sivil memurlardan ‘üvey evlat’ sorusu

SAVDES-SEN Konya Bölge Şube Başkanı Hakkı Gündüz, “Subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına zam yapılmış ancak aynı binada çalışan memurlar ayrı tutulmuştur. Biz üvey evlat mıyız?” diye sordu

Savunma Destek Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Konya Bölge Şube Başkanı Hakkı Gündüz ve Meram İlçe Temsilcisi Jale Demirel, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen hazır bulundu. Gündüz ve Demirel, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan sivil devlet memurlarının yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan  SAVDES-SEN Konya Bölge Şube Başkanı Hakkı Gündüz, “Yapılan uygulamalar karşısında , ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye soruyoruz. 18 Nisan 2018 tarihinde onaylanan Türk Silahlı Kuvvetleri Yan Ödeme Kararnamesi ile subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına zam yapılmış, ancak aynı kıt’a, karargâh ve kurumlarda birlikte çalışanı, aynı lojmanlarda kalan, aynı servislerle mesaiye giden, hatta 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta yaşandığı gibi birlikte şehit olan biz sivil Devlet memurları bu zamdan ayrı tutulmuştur. El-Bab ve Afrin kahramanlarının mesai arkadaşları olan bizler, bunca emek ve özveriye rağmen ‘yine sıfır çektik’ Mesai arkadaşlarımızla, ‘Beraber yürüyemedik bu yollarda’ Bize sahip çıkan bir kurumumuz maalesef olmadı” dedi.

50 YILDIR İYİLEŞTİRME YAPILMADI

Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “SAVDES-SEN olarak, El-Bab, Afrin ve iç güvenlik bölgesinde teröristlere ve yedi düvele karşı kahramanca mücadele eden, canını ortaya koyan ve bizleri gururlandıran subay, astsubay ve uzman erbaşlarımız için verilen zam miktarını son derece yetersiz buluyoruz. Ancak, anılan kurumların çalışanları ve zam verilen personelin mesai arkadaşları olan emektar sivil Devlet memurlarının zam yönüyle ayrıştırılmasını ve sıkıntıları ile emeklerinin yok sayılmasını da kabullenemiyoruz. Sivil Devlet memurlarının mali ve sosyal haklarının yıllardır göz ardı edildiği, son dönemlerde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara yönelik yapılan iyileştirmeler nedeniyle, kamu kurumları arasında ortalama maaş durumu açısından 20’li sıralarda yer bulabildiği ve ekonomik sıkıntıya düşen personelin kredi ve kredi kartı borç batağında kıvrandıkları aşikardır. Bunun yanında, fiili hizmet süresi zammı- yıpranma ile orduevleri ve kamplardan faydalandırılmayan, lojmanlar ve servislerden ise kısıtlı olarak yararlandırılan, ancak 24 saat esasına göre ve askeri disiplin kurallarına göre çalışan bizlerin hali 50 yıldır hiç düzelmediği gibi 21’inci yüzyıl şartlarında da içler acısıdır. Hal böyle iken, bir de bu ayrımcılık maalesef 25 bin sivil devlet memuru ve yüz binleri bulan ailelerini üzmüştür.”

“YETKİLİLİLERE SESLENİYORUZ”

“Her mağduriyetin bir telafisi vardır” diyen Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Milli Savunma Bakanımızdan 25 bin sivil devlet memuru ve yüz binleri bulan ailelerinin sesine kulak vermelerini ve mali haklarının iyileştirilmesini, böylelikle kurum içi ayrımcılığın kaldırılarak Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığını rütbeli ve sivil personeli ile birlikte büyük bir aile haline getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz gerçekleşinceye kadar, sendika olarak aldığımız karar ve belirlediğimiz Eylem Planı çerçevesinde, bu ayırımcılığı protesto etmeye devam edeceğiz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum