Sivaslı Şehit Babası: Benim Adıma Hiç Kimse Pazarlık Yapamaz

Sivaslı Şehit Babası: Benim Adıma Hiç Kimse Pazarlık Yapamaz

Sivas’ta Kurban Bayramı öncesinde arife günü Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ile kabirler ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar oldukça duygusal anlar yaşadı. Arife günü şehitlik ziyareti yapan şehit babası Bekir Eyce,...

Sivas’ta Kurban Bayramı öncesinde arife günü Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan şehitlik ile kabirler ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar oldukça duygusal anlar yaşadı. Arife günü şehitlik ziyareti yapan şehit babası Bekir Eyce, çözüm sürecindeki tutuma tepki gösterdi. Eyce, "Oğlumun ismini bir okula verdirene kadar ne çektim, ama onların kimlik sormasına ve heykel dikmesine göz yumuluyor." dedi. Şehit babası Fikri Şahbaz ise "Benim adıma hiç kimse pazarlık yapamaz. Önce benim affetmem lazım bu teröristleri." dedi.

Arife günü Şehitlik ziyaretçilerle doldu taştı. Şehit yakınları ve vatandaşlar şehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Her bayramı çocuklarından ayrı geçiren ve duygusal anlar yaşayan yakınları, içini döktü. 2010’da Tunceli’de çatışma sırasında şehit düşen Ahmet Eyce’nin babası ve Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkan Yardımcısı Bekir Eyce, "Bu açılımı yaparak teröristleri dağdan indirmeyi, affetmeye kalkan ve iş vermeyi teklif edenler bunun ahını verebilecekler mi? Bunun vebalini verebilecekler mi?" diye konuştu.

Süreç ile ilgili eleştiride bulunan Eyce "Ben çocuğumu açıl ve yoklukla büyüttüm. 20 yaşında. Yüzüne bakmaya kıyamıyordum. 20 yaşındaki bir çocuğun ve bunun gibi binlercesinin ahını kaldırabilecekse... Sivas’ta 266 tane şehit var. Onların vebalini almak istiyorlarsa iş versinler.” şeklinde konuştu. Yol kesme ve heykel dikme konularını hatırlatan Şehit Babası Bekir Eyce, şöyle devam etti: "Adamlar İstanbul’un göbeğinde de var. Doğu’da da var. Aşağı indirip kimlik soruyor. Benim devletim nerede kardeşim. Niye bunlara göz yumuluyor. Adam oraya heykel dikmiş. Benim çocuğum 4 sene oldu şehit düşeli bir okula ismini verdirene kadar ne çektim. Onlarda parka teröristin heykelini dikiyorlar. Fark burada kardeşim."

"YAPILANLAR AĞIR GELİYOR"

1995’te şehit düşen Hakan Şahbaz’ın Babası Fikri Şahbaz ise çözüm sürecine karşı olmadığını ancak şehit ailelerinin vicdanlarının rahatlatılmadığından yakındı. "Çözüm sürecine karşı olduğunuzda ‘siz insanların ölmesine karşı mısınız’ diyorlar. Tabi ki karşı değiliz. Buradaki değerlerin annesinin ve babasının vicdanlarını rahatlatmaları lazım.” diyen şehit Babası Şahbaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Önce benim affetmem lazım bu teröristleri. Benim adıma bir başkası affedemez. Benim vicdanımın rahatlaması lazım. Eğer sen onu serbest bırakacaksan, cezasını çekmeyecekse, bu ülkede her türlü imkânı tanıyacaksan tabi ki bu şehit aileleri olarak nefsimize ağır gelir, vicdanımızı rahatsız eder. Pazarlık ne demek, bir avuç insanla neyin pazarlığını yapıyorsun. Benim adıma hiç kimse pazarlık yapamaz. Önce benim vicdanımı rahatlatması lazım."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.