'Sivas' Filminin Yozgat’lı Küçük Oyuncusundan Bakan Bozdağ’a Sitem

'Sivas' Filminin Yozgat’lı Küçük Oyuncusundan Bakan Bozdağ’a Sitem

Venedik Film Festivali’nde yarışan 'Sivas' filmi ile 'En iyi erkek oyuncu' ödülünü alan 11 yaşındaki Doğan İzci, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a kendisini arayıp sormadığı, sahip çıkmadığı gerekçesi ile küstüğünü ve kırgın olduğunu...

Venedik Film Festivali’nde yarışan 'Sivas' filmi ile 'En iyi erkek oyuncu' ödülünü alan 11 yaşındaki Doğan İzci, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a kendisini arayıp sormadığı, sahip çıkmadığı gerekçesi ile küstüğünü ve kırgın olduğunu söyledi.

71.Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan, Kaan Müjdeci'nin filmi Sivas'ın başrol oyuncusu Doğan İzci, filmdeki performansıyla Premio Bastio D'Oro 2014 - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü de kazandı. Yerköy’de fakir bir ailen 6 çocuğundan birisi olan 11 yaşındaki Doğan İzci, ilçede mahalle sakinleri ve arkadaşlarının yoğun ilgisini görüyor.

Aileyi evinde ziyaret eden Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, küçük Doğan’la bir süre sohbet ederek filmdeki performansı üzerine sohbet etti. İzci ailesine çeşitli hediyeler veren Osman Coşkun, Anadolu’dan çıkan böyle çocukların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Coşkun, “Televizyondan öğrendim Doğan’ın başarısını. Tabi böyle başarılı delikanlının bizim toprağımızdan, ilimizden çıkması beni çok mutlu etti. İlk fırsatta da kendisini ziyaret etmek istedim. Tabi ki Doğan çok önemli. Yozgat’ta, Doğanların sanatta, eğitimde her alanda başarılı insanlarımızın çok olması ilimizin hızlı gelişimine katkı sağlayacak. Doğan’ın alanı tüm dünyanın ilgisini çeken ve tanınmamızı sağlayan bir alan. Bu yaşta bu başarıyı göstermesi onun ilerde çok büyük başarılar elde edeceğini gösterir. Ancak Doğanların desteklenmesi sahiplenmesi gerekir. Bu anlamda Doğan’ın bundan sonraki yaşantısında da biz takipçisi olacağız. Elimizden gelen her türlü desteği kendisine sağlayıp Doğan’ın başarılı olmasını isteyeceğiz..” dedi.

İnşaatlarda işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası Nedim İzci de oğlunun böyle bir başarı elde etmesinin kendisini sevindirdiğini çok mutlu olduğunu ifade etti. Nedim İzci, “Vekilimizin ziyareti bizi çok mutlu etti. Biz fakir bir aileyiz, bu çocuğumuzun başarıya ulaşması için büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Biz bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyorduk. O yönetmenden Allah razı olsun, Venedik’e gönderdiğimizde adının dahi geçeceğini tahmin etmiyorduk. Yozgat’ın dışından ilgi oldukça fazla fakat Yozgat’ta ilk defa vekilimiz aradı kapımızı çaldı başka kimse gelmedi.” diye konuştu.

Doğan İzci de filmde başarılı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Küçük İzci, “Çok mutlu oldum sevindim. Ödül almak güzel bir duygu. Ben bu ödülü kendime almadım. Bu ödülü Türkiye için aldım ve Türkiye’ye hediye ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza bu ödülü hediye ediyorum. Bundan sonraki hayatımda okuyup oyuncu olacağım. Mahalledeki arkadaşlarımda keşke bizde oynasaydık dedikleri oluyor.” ifadelerini kullandı.

Doğan İzci, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a küstüğünü ve kırgın olduğunu belirtmesi üzerine Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Bakan Bozdağ'ın programlarının yoğun olmasından dolayı arayıp tebrik edemediğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.