Sivas Adliyesi’nde Aşure Günü

Sivas Adliyesi’nde Aşure Günü

Muharrem ayı dolayısıyla cumhuriyet başsavcılığı ile Sivas Barosu aşure etkinliği düzenledi. Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Sivas protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği programda birlik ve beraberlik...

Muharrem ayı dolayısıyla cumhuriyet başsavcılığı ile Sivas Barosu aşure etkinliği düzenledi. Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Sivas protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Baro Başkanı Muharrem Eliş, "Kerbela’da Ehl-i Beyt’in birbirine göstermiş olduğu vefa ve kardeşlik inşallah bizimde sosyal hayatımızda birbirimize göstereceğimiz vefa ve sadakatin örneği ve nişanesi olur." dedi.

Baro Başkanı Muharrem Eliş, bu sene farklı bir uygulama yaparak başsavcılık ile birlikte aşure ikram etmek istediklerini söyledi. Eliş, "Biz Kerbela olayının acı ve hüzün kısmıyla değil, bize öğretmiş olduğu vefa ve kardeşlik duygularının pekişmesinin önemine dikkat çekmek üzere bu programı düzenledik. Kerbela’da Ehl-i Beyt’in birbirine göstermiş olduğu vefa ve kardeşlik inşallah bizimde sosyal hayatımızda birbirimize göstereceğimiz vefa ve sadakatin örneği ve nişanesi olur." şeklinde konuştu.

Kerbela hadisesini günümüzde de yaşatmak isteyen Yezidi zihniyetlerin olabileceğini vurgulayan Eliş, "Bunlara karşı durarak birliğimizi ve kardeşliğimizi bu coğrafyada pekiştireceğiz. Aşurenin birliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Başsavcı Murat İrcal da, birlik ve beraberliğin sembolü olan Muharrem ayında baro ile birlikte aşure programı düzenlediklerini belirterek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programa, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Jandarma Komutanı Okşin Akşit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, adli ve idari yargı üyeleri ve protokolü üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.