Site Sakinlerinden Ağaç Eylemi

Site Sakinlerinden Ağaç Eylemi

Zeytinburnu'nda, bir sitenin sakinleri, site duvarlarının yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki göstermek için zabıta müdürlüğü önünde eylem yaptı. Merkezefendi Mahallesi'ndeki Tercüman Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, site duvarının...

Zeytinburnu'nda, bir sitenin sakinleri, site duvarlarının yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki göstermek için zabıta müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Merkezefendi Mahallesi'ndeki Tercüman Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, site duvarının yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki göstermişti. Bu nedenle zabıta ile vatandaşlar arasında arbede yaşanmıştı. Gerginlik, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile son bulmuştu.

Bugün site sakinleri, Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde Türk bayraklarıyla eylem yaptı. ‘Topbaş buraya’ sloganları atan grup, ‘Murat Aydın yaşam alanımızı öldürme’, ‘Yol bahane rant şahane’, ‘Sitemiz rant alanı değildir’, ‘Sitemizi peşkeş çektirmeyeceğiz’ yazılı döviz ve pankartlar açtı.

Grup adına yapılan açıklamada, yıkımın sitenin projesine uygun olmadığı ifade edildi. Sitenin site olarak kalmasını istediklerini belirten Sadi Yıldırım, “Burası 24 yıldır var. Belediyenin yapmak istediği, sitenin dört tarafını açmak. Sitenin etrafı açılırsa burası mahalle olacak. Hırsızlık artacak ve güven ortamı azalacak. Buraya rezidans yapmak istediklerini biliyoruz.” dedi.

Sitelerinin arka bahçesinin yıkılmasını istemediklerini dile getiren Asuman Kutan ise, “Buranın yol olacak hali yok. İbadethane yapılacakmış. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.