Sistem hatalarla dolu

Sistem hatalarla dolu

ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, Türkiye’deki eğitim sisteminin hatalarla dolu olduğunu belirterek, “Batı modelli eğitim sisteminden vazgeçmeliyiz. Bu model genel ahlakı bozmaktadır” dedi

2014-2015 eğitim öğretim yılı hakkında Hacı Bey Restaurant’ta basın toplantısı düzenleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Yavuz, 17 milyon öğrencinin, 900 bin öğretmenin, 200 bin de memur ve çalışanın ders zilinin çalmasıyla göreve başlayacağını kaydetti. Okulların açılmasına birkaç gün kala TEOG sınavındaki yanlış puan hesaplamaları ve öğrencilerin orta öğretime yerleştirilmelerindeki aksaklıkların devam ettiğini belirten Aydın, “Bunları sistem hatasını bahane ederek savuşturmayalım. Öğrenci ve velilerimizi mağdur etmeyelim. Milli Eğitim’in hazırlamış olduğu müfredatlar da Batı tipi insan yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu durum asla kabul edilemez. Derhal milli ve manevi değerlerimize uygun müfredatlar hazırlanmalı ve gençlerimiz önce ahlak ve maneviyat düsturu ile yetiştirilmelidir. Atama bekleyen binlerce öğretmen yerine ihtiyacımızı ücretli öğretmenle çözmeye çalışıyoruz. Bu atama bekleyen öğretmenlerimize yapılan haksızlıktır. Ataması yapılacak 40 bin öğretmenin de atamalarının bugüne bırakılması aksaklıklara sebep olmuştur. Öğretmen atamaları en az 1 ay önce belirlenmelidir. Öğretmen okullar açıldığında nasıl adapte olacaktır” dedi.

KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ

Bu sene açık lise kayıtlarında yığılmanın yaşandığını vurgulayan Aydın, “12 yıllık kesintisiz dayatmanın kargaşa ve kalabalık sınıflarda ders yapma mecburiyeti çocukların açık liselere kayıt olmasına neden olmuştur. Dünya eğitim standartlarına göre Türkiye’deki 12 yıllık eğitim müfredatlarının 6 buçuk yılda verilebileceği açıklanmıştır. 5 buçuk yıl öğrencilerimiz oyalanmaktadır. Bu durum yeniden gözden geçirilerek düzenlemeler yapılmalıdır. Okullarımızda yönetmelikle belirlenmesi gereken ibadet yerleri, Cuma Namazı saatinin ayarlanması, kılık kıyafet düzenlemeleri henüz yerine getirilmemiştir. Bir an önce bu düzenlemeler yetkililer tarafından yapılmalıdır. Karma eğitim dayatmasının öğrenciler üzerindeki olumsuzlukları ayan beyan bilinmesine rağmen bu hususla ilgili olumlu adım atılmamaktadır, gündeme dahi getirilmemektedir. Fıkrata aykırı olan karma eğitimden derhal vaz geçilmelidir. Okulların çevresindeki uygunsuz eğlence mekanları, kumar gişeleri, içki sigara satış yerleri, öğrencilerin bu zararlıları kullanımı ile ilgili gerekli tedbirler alınmamakta, bu hususla ilgili eğitim yapılmamaktadır” diye konuştu.

ATAMALARDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Okul yöneticileri atamalarındaki kargaşa ve belirsizliğin de devam ettiğini ifade eden Aydın, “Bu belirsizlikler hukuka intikal etmekte hem zaman kaybına, hem de hizmet kaybına neden olmaktadır. Bu atamaların ail ve şeffaf olarak yürütülmesine özen gösterilmelidir. Hiç kimse hak kaybına uğramamalıdır. İlk defa bu yıl uygulanan özel okullara öğrenci yönlendirmedeki belirsizlikler ve tutarsızlıklar hem velilere hem de özel okullara sıkıntı vermektedir. Sonuç olarak her alanda olduğu gibi özellikle eğitim alanında da batıyı model almak çözümsüzlüğü model almaktadır. Biran önce kendi medeniyet değerlerimize uygun eğitim sistemimizi oluşturup yeni bir dünyanın Hakka dayalı eğitim modelini insanlığa sunmalıyız. Millet olarak bu bizim insanlığa karşı en önemli görevimizdir” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.