Sistem gençliği eziyor

Sistem gençliği eziyor

Konya’da konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Gençliğimiz değişen eğitim sistemlerinin altında eziliyor. 2 ay içinde 3-4 defa sınav sistemi değişiyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Kasım Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı, AGD – Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Zindankale Süleyman Şah Salonu'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci, AGD İl Başkanı Mehmet Parlak, AGD il yönetimi, ilçe başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

Kur’an tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan AGD - MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Algı yönetimleri sadece izlenen politikalar açısından değil, inancımız açısından temel kavramlar ile de karşı karşıyayız. Ramazan bayramına, ‘Şeker bayramı’, Kurban bayramına, ‘et bayramı’ diyorlar. Kış ayları ile ilgili olarak da hemen akla, kar küreme makinaları felaket getirmeye çalışıyorlar. Ama bizim için bu böyle değil. Efendimiz (S.A.S.), ‘Kış müminin baharıdır’ buyuruyor. Kış ayında geceler uzun olduğu için müminler için ibadet iklimi vardır” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ HAKLI ÇIKIYOR

“Allah nasip etti, son peygamber Hz. Muhammed efendimizin ümmetiyiz. Allah’a hamd olsun Milli Görüş hareketi içerisindeyiz” diyen Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “1969’dan bugüne kadar her söylediği şeyin hakikat olarak ortaya çıktığı, Erbakan Hoca gibi bir liderin olduğu bir topluluğun mensubuyuz. Bunun kıymetini iyi bilelim. Dünyanın pek çok noktasında gelişen hadiseler karşısında herkes bir şeyler söylüyor fakat az bir süre geçince yalanlamak zorunda kalıyorlar. Ya da 6-7 yıl önce ‘Siz Esadcı mısınız?’ diyor, şimdi Esad’ın meşruiyetini kabul etmek durumunda kalıyor. İran, Amerika ve Türkiye’nin birlikte verdiği fotoğraf, Milli Görüş’ün haklılığını ortaya çıkarıyor. Milli Görüş’ün 6 yıl önce ortaya koyduğu tavır, ne yazık ki 1 milyon insanın can vermesi, 10 milyondan fazla insanın evini, yurdunu terk etmesi ile anlaşılmış oldu. Bu fotoğraftaki ikinci haklılığımız da şudur; Bizim mezheplik bir meselemiz yok. İman sahibi herkes kardeşimizdir. “Siz Şii misiniz, İrancı mısınız” dediler. Ne oldu, ne değişti de İran’la bir araya geldik? Cumhurbaşkanımızı Şii olarak mı suçlayacaksınız? Milli Görüş dün söylediğini bugün de yarın da söylemeye devam edecek. Biz 1969’dan beri ılımı İslam’a dinler arası diyaloga karşıydık. Ne dediler, ‘Bunlarla alakalı niye böyle konuşuyorsunuz?’ dediler. ‘Milli Görüş haklı çıktı’ bir atasözü oldu.”

img_7300.jpg

“Ülkemizde 30 yaşın altında 43 milyon evladımız var. Her birinin bin türlü sıkıntısı var. Değişen eğitim sistemlerinin altında eziliyorlar” diyen Turhan, “2 ay içinde 3-4 defa sınav sistemi değişiyor. Böyle bir şey olmaz. Gençlerimiz yarış atına dönüştürülüyor. Eğitim sevgi merkezli olması gerekir. Bizim bu gençlerin yetişmesi ile ilgili emanetleri devralmamız lazım. Ülkemizde her 2,5 saatte bir evladımız intihar ediyor. 400 bin civarında öğretmen adayı atama bekliyor. Sadece Türkiye değil, tüm İslam alemi bizi bekliyor” ifadelerine yer verdi.

Müslümanların sosyal medyadan beslendiği için ırkçı söylemlerin içine düştüğünün altını çizen Turhan, konuşmasını şöle sürdürdü: “Bir yanlış başka bir yanlışla yok edilemez. 82. ilimiz Kerkük demeye başlamışız, Süleymaniye demeye başlamışız. Bizler ümmetçi bir hareketiz. Bizim Irkçı bir durumumuz olamaz. Kürt kardeşimizin başımızın üstünde yeri vardır. Irak’taki meselelere baktığımızda Kerkük’ün Bağdat’tan koparılması, Sülleymaniye’nin Bağdat’tan kopartılması gibi bir beklentimiz olamaz. Bu iş vatan, millet meselesi gevşek mi davranıyorsunuz diyenlere cevabımız, bizi birileri ile karıştırıyorlar. Biz söylediğimizi yapan bir teşkilatız. Hele ki iş vatan millet meselesine dönüşürse biz parmak hesabı yapmayız, çoluğumuzla çocuğumuzla gider cephede ne gerekiyorsa yaparız.

img_7363-001.jpg

 

KUDÜS ELBET FETHOLUNACAK

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da konuşmasına İstanbul’un Fethi ile ilgili bir hikayeyi anlatarak başladı. Uyar, sözlerine şöyle devam etti: “Fatih İstanbul’u kuşattığında, kuşatma uzadığı için sıkıntıya düşüyor. Akşemsettin gece onu yanına alıp bir tepeye götürüyor. Buradan İstanbul’u ve orduya baktırıyor. İstanbul’da ışıklar yanıyor tedirginler, ordu sükun içinde namazlarını kılıyor, istirahat ediyor. İşte bu toplantılar yapıldıkça, sizler okullarda çalışmalarınızı sürdürdükçe Tel Aviv, Brüksel tedirgin olmaya devam edecek. Ve bu çalışmalar sonunda elbet bir gün Kudüs fetholunacak.”

AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci ise konuşmasında, “Bu dava içerisinde olduğumuz için büyük bir nimet içerisindeyiz. Bu nimetin şükrü teşkilat içerisinde görev almaktır ve çalışmaktır” ifadelerine yer verdi.

basliksiz_panoram22a2.jpg

BOSNA’YA YURT KAZANDIRIYORUZ

AGD İl Başkanı Mehmet Parlak da konuşmasında haftalık toplantı, sohbet ve divan toplantılarının yanında pek çok hayırlı faaliyete imza attıklarını belirterek, "Bu sene başında üniversite komisyonumuz hayırlı bir faaliyete imza atarak Şems Camii'ndeki sabah namazı programlarını mutat bir hale getirdi. Ayrıca 'Operasyon var' ismi verilen üniversite kampüsündeki sabah namazı etkinliğimize de diğer gençlik teşkilatlarından da pek çok genç katılım sağladı. Bin kişi ile sabah namazı kıldık" dedi. Siyer-i Nebi yarışması ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Parlak, şöyle konuştu: “Yarışmamızın yapılmasına uzun bir süre varken 25 bine yakın kardeşimiz kayıt yaptırdı. 16 Aralıkta sınav gerçekleşecek. 100 bin öğrencinin bulunduğu Bosna bölgesinde Arifan yurdumuzu da bünyemize katıyoruz. Üniversite komisyonumuz ve eğitim komisyonumuz ile birlikte ilmi araştırmalar merkezimizi kurduk.”

Konuşmaların ardından divan toplantısına geçildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum