Sistem Çöktü, Hava İzleme Bilgileri Günlük Yayınlanmıyor

Sistem Çöktü, Hava İzleme Bilgileri Günlük Yayınlanmıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü’nün http://izinlisans.cevre.gov.tr adresinden hizmet veren serverleri çöktü. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, sistemin çökmesi nedeniyle günlük hava izleme bilgilerinin...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü’nün http://izinlisans.cevre.gov.tr adresinden hizmet veren serverleri çöktü. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, sistemin çökmesi nedeniyle günlük hava izleme bilgilerinin yayınlanamadığını söyledi.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, sistemin çökmesiyle ilgili Cihan muhabirinin sorularını cevapladı. Günlük hava izleme cihazlarının da bu sisteme bağlı olduğunu belirten Bozoğlu, “O bilgilerinde çöktüğünü görüyoruz. İnternet sitesinde artık yayınlanmıyor. Normalde günlük olarak yayınlanan bilgiler yayınlamıyor. Şuanda Türkiye’nin hava kirliliğine dair bilgiler toplanamıyor. Şuan ben ne soluyorum onu bakanlık bilmiyor.” dedi. Kendisinin öğrendiği kadarıyla serverlerin yandığını ifade eden Baran Bozoğlu, “Ben şu iddiada bulundum. Cihazlar yandığı için bilgilerin kaybolma ihtimali çok yüksek. Burada 15 bine yakın tesisin bilgilerin belgeleri var. Şirketlerin güvenliği acısından o bilgilerin kaybolmuş olabilir.” diye konuştu.

'SERVERLERE DAİR RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMADIĞI GÖRÜLÜYOR'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın fabrikalarda yaşanabilecek çevresel problemlere dair raporlar isterken, serverlerin risk değerlendirmesini yapmadığını ifade eden Bozoğlu, şöyle devam etti: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki çevre problemlerine dair, maden kazalarına yaşanacak problemlere dair, fabrikalarda yaşanacak çevresel problemlere dair riske dair raporları isterken bu serverlara dair risk değerlendirmesi yapmadığını, bunların güvenliğini sağlayamadığını ortaya koyan bir durumdur. Bakanlık bunu yapıyorsa eğer maden kazalarında önlem alıp beklemek gerçekçi olmayacaktır.”

'VERİ KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, “27.10.2014 tarihinde Bakanlığımız sunucularında meydana gelen bir elektronik kart sorunu e-izin uygulamasının da bulunduğu çevre uygulamalarında kesintiye neden olmuştur. Ancak, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi herhangi bir veri kaybı veya verilerin çalınması durumu söz konusu değildir. Söz konusu sorun, ilgili Genel Müdürlük tarafından giderilmesini müteakip e-izin sistemi en kısa zamanda devreye alınacaktır.” denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.