Şırnak’ta Camileri Dolduran Vatandaşlar Barış İçin Dua Etti

Şırnak’ta Camileri Dolduran Vatandaşlar Barış İçin Dua Etti

Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde bulunan vatandaşlar, İslam ülkelerinde akan kanın durması ve İslam kardeşliği için bayram namazında dua etti.Şırnak'ın Cizre ilçesi...

Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde bulunan vatandaşlar, İslam ülkelerinde akan kanın durması ve İslam kardeşliği için bayram namazında dua etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesi merkez Nuh Nebi Camii'nde bayram namazına gelen vatandaşlar, namazdan sonra ellerini semaya açtı. Vatandaşlar, kendilerine, ailelerine, dost ve akrabalarına, memleketlerine, İslam dünyasında akan kanın durması ve İslam kardeşliği için dua etti. Bayram namazından sonra okunan hutbede de barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Hutbeden sonra bütün vatandaşlar imamdan başlayarak birbirlerinin bayramını kutladı.

Yapılan duada şöyle denildi: "Ya Rab, son yıllarda bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslâm dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, İslam ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik diyarı olmasını nasip ve müyesser eyle. Ya Rab, İslam coğrafyasında özellikle şu anda Suriye'de ve Irak’ta, akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün kardeşlerimizin bayram sevinci yaşayabilmelerini nasip eyle."

Vaaz veren Seydan Camii imamı Keskin Kaçan, vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

İmam Keskin Kaçan, şunları ifade etti: "Kurban Bayramı İslam ümmeti ve Müslümanlar arasındaki sevgi ve muhabbeti canlı tutmak, birlik ve beraberliği can tutmaktır. Cenab-ı Allah, 'Ey iman edenler hep birlikte sulha selamete barışa gidin' diyor. Allah bize burada sulhu selameti emrediyor. Barış ve sulh hakkında Kur’an-ı Kerim'de birçok ayet vardır. Hepimiz de biliyoruz İslam’ın kelime anlamı barış, sulh ve selamettir. Şunu açıkça ve netçe söyleyelim; ‘İslam adına hiç kimse veya hiçbir grup İslam’a mal ederek katliamlar yapmamalıdır. Maalesef şu anda bayramı idrak ediyoruz. Ama içimiz buruk. Çevremizde Müslüman kardeşlerimiz bombalanıyor ve katliama tabi tutuluyor ve maalesef bu olaylar karşısında dünya sessiz, Müslümanlar da tepkisiz. Cenab-ı Allah’tan dileğimiz ve temennimiz odur ki Müslümanların başındaki bu sıkıntıların bir an önce şu mübarek bayram hürmetine yok olması ve Müslümanlar arasında sulha, selamete, adalete, gerçek kardeşliğe inşallah vesile eylesin." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.