Siri'ye Türkçe dil seçeneği ekleniyor

Siri'ye Türkçe dil seçeneği ekleniyor

Apple'ın ünlü kişisel asistanı Siri'ye yeni dil seçenekleri eklenecek.

Siri, iPhone kullanıcılarına yardımcı olmak için oluşturulmuştu. Oldukça ses getiren Siri'nin dil seçenekleri ise kısıtlıydı. Bu yüzden ülkemiz de dahil olmak üzere birçokiPhone kullanıcısı şikayetçiydi. Şimdi ise bu konuda şikayetçi olan iPhone sahiplerine güzel haberlerimiz var.

APPLE SİRİ TÜRKÇE OLUYOR


Apple, resmi internet sitesi üzerinden "Siri Dil Mühendisleri" başlığı altında yeni bir iş ilanı açtı. Belirtilene göre Appleşu dillerde bu mühendislere ihtiyaç duyuyor. Arapça, Brezilya Portekizcesi, Danca, Hollandaca, Norveççe, İsveççe, Tayca, Türkçe ve Rusça. Tabii ki Türkçe'yi de bu diller arasında görmek bizleri de sevindirdi.

Çünkü bu durum Apple'ın Siri'ye Türkçe dil seçeneğini de eklemek istediği anlamını taşıyor. Apple'ın yaptığı iş ilanında belirttiğine göre bu işi "insanların geleceğini şekillendirmek için bir fırsat" olarak görüyor. Apple ayrıca işe alacağı kişilerin Bilgisayar Bilimleri, Elektrik Mühendisliği bölümlerini bitirmiş ve yukarıdaki 9 dilden en az birine hakim (tabii İngilizce de olacak) olacak.

Eğer siz de bu iş için kendinizi uygun görüyorsanız, bu linke tıklayarak daha detaylı bilgi alabilir, başvuruda bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.