Sırbistan Başbakanı: Bölgede İstikrarı Bozmak İçin Komplo Kurdular

Sırbistan Başbakanı: Bölgede İstikrarı Bozmak İçin Komplo Kurdular

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Belgrad'da Sırbistan ve Arnavutluk milli takımları arasındaki dünkü maçta çıkan olayları, 'bölgenin istikrarını bozmaya yönelik bir komplo' olarak nitelendirdi.Maç sırasında uçurulan insansız hava...

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Belgrad'da Sırbistan ve Arnavutluk milli takımları arasındaki dünkü maçta çıkan olayları, 'bölgenin istikrarını bozmaya yönelik bir komplo' olarak nitelendirdi.

Maç sırasında uçurulan insansız hava aracı Büyük Arnavutluk bayrağının bulunduğu bir döviz taşıyordu. Arnavut futbolcular bayrağı Sırplardan korumaya çalışırken, Sırp taraftarlar da sahaya inerek futbolculara saldırınca hakem maçı tatil etmişti.

Olayı, Sırbistan'ın itibarını hedef alan bir komplo olarak nitelendiren Dışişleri Bakanı Ivica Daçiç, "Birileri Tiran ya da Priştine'de Büyük Sırbistan bayrağı uçursa BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine gelirdi." dedi.

Sırp polisi, insanız aracı kimin kontrol ettiğini bulmak için çalışma başlattı. Arnavutluk başbakanının kardeşi Olsi Rama ise bu konudaki suçlamaları reddetti.

Skandal, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Belgrad ziyaretini de tehlikeye düşürdü. Edi Rama, 70 yıl sonra Belgrad'ı ziyaret eden ilk başbakan olacaktı.

UEFA, her iki takım hakkında disiplin soruşturması başlattı. Arnavutluk Milli Takımı ise ülkelerine döndü ve kahramanlar gibi karşılandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.