Sırada Suriye var!

Sırada Suriye var!

Cenevre Barış Görüşmeleri’nin Suriye’yi parçalama toplantısı olduğunu söyleyen Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, “ Irak’a, Libya’ya, Mısır’a özgürlük ve barış diye girenler milyonlarca insanın ölümüne neden oldular, şimdi sırada Suriy

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başta dış politika olmak üzere ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Altuntaş, “Bölgenin dizayn edilmesi için açık ve gizli plan ve programlar yapılıyor. Şu anda gündemde Cenevre Barış Görüşmeleri var. Saadet Partisi olarak biz, her ne kadar ‘barış’ adı altında yapılsa da bu görüşmelerin ‘savaş’ görüşmeleri olduğu söylüyoruz. Dış güçler yakın tarihimizde Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da yaptıkları gibi Suriye’yi bölme, parçalama politikasını uygulamaktadırlar”  dedi.

BİZ BU OYUNU İZLEDİK

Mondros, Sevr ve Lozan’da İsrail’i kuranların şimdi Cenevre’de başka bir İslam ülkesini parçalamaya çalıştığını ifade eden Altuntaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz hep söylüyoruz. BOP dediğimiz, büyük İsrail’i kurma projesidir. Bunun nihai hedefi ise Türkiye’nin bölünmesidir. Unutmayalım ki Osmanlı’yı bölen antlaşmaların hepsi de ‘Barış Antlaşması’ idi. Küresel emperyalizm, barış adı altında girdiği her yere savaş ve felaketten başka bir şey götürmemiştir. Bizlere bu oyunu defalarca izlettiler. Irak’a özgürlük ve barış diye girdiler, 2,5 milyon insan hayatını kaybetti, ülke parçalandı. Libya’ya girdiler 100 bin insan hayatını kaybetti, Libya parçalandı. Şimdi sırada Suriye var. Cenevre’de Suriye’yi kim paylaşacak, kim kime taşeronluk yapacak, yer altı kaynaklarını kim paylaşacak ve sömürecek bunun hesabı yapılmaktadır.”

ŞAHSİYETSİZ DIŞ POLİTİKA VAR

Ak Parti’nin ‘bölgede küresel aktör’ olma iddiasıyla çıktığını fakat Cenevre’de masada olup olmayacağının bile tartışıldığını söyleyen Altuntaş, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Bu tartışma bile Türkiye’nin düşürüldüğü aciz ve şahsiyetsiz dış politikanın en somut örneğidir. Ak Parti hükümetinin Suriye’de ve Ortadoğu’da koyduğu bu yanlış politika, bin yıllık şanlı tarihe sahip ülkemizi İslam dünyası nazarında küçük düşürmektedir. Korkarız ki iş işten geçtikten sonra hükümetin hemen her konuda dediği gibi, ‘aldatıldık, kandırıldık, safmışız’ diyeceklerdir. Bugüne kadar ne dediysek gerçekleşti. ABD ve Rusya başta olmak üzere yabancı unsurlar bölgeden çekilerek geniş katılımlı bir ‘Suriye Barış Konferansı’ mutlaka gerçekleştirilmelidir. Fakat bu konferansın adresi Cenevre değil, tarafsız bir İslam ülkesi olmalıdır. Bu konferans, ABD, Rusya, AB ülkelerinin değil, Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ve İran’ın öncülüğünde İslam ülkelerinin katılımı ile yapılmalıdır. Burudan Ak Parti’ye tekrar çağrı yapıyoruz. Gelin bu yanlış politikalara son verin. İslam ülkeleri kendi sorunlarını çözecek birikime ve güve sahiptir. Biz bu yönde atılacak adımlara desteğe hazırız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.