Sinop Üniversitesi'nde Akademik Yıl Törenle Açıldı

Sinop Üniversitesi'nde Akademik Yıl Törenle Açıldı

Sinop Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreni yapıldı. 5 bin 664 öğrenci ile yeni döneme başlayan Sinop Üniversitesi'nde açılış dersini, Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, 'Turizmde Yeni Gelişmeler-Eğilimler'...

Sinop Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreni yapıldı. 5 bin 664 öğrenci ile yeni döneme başlayan Sinop Üniversitesi'nde açılış dersini, Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, 'Turizmde Yeni Gelişmeler-Eğilimler' konusu üzerine verdi.

Sinop Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreni, Türkiye’nin 'Edebiyat' temalı ilk uygulama oteli Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Tören; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Program, Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen müzik dinletisi ile başladı. Ertaş’ın bir birinden güzel eserlerini, üniversite Öğretim Görevlisi Esra Yücesan, müzisyenler Yılmaz Küçük ve Buğra Arif Aslan seslendirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, üniversitenin fiziki ve sosyal imkânları hakkında verdiği bilgilerin ardından şunları söyledi: “Ülkemizin güçlü ve büyük bir ülke haline gelmesi, halkımızın refah ve mutluluğunun artması için ülkemizi bilim ve teknoloji alanında bugünkü konumundan daha iyi bir seviyeye çıkarmak zorundayız. Bu safhada da esas sorumluluk bilimin, teknolojinin ve fikirlerin geliştiği üniversitelere düşmektedir. Bugün tüm ülkeler çağın gerektirdiği nitelikli insan gücünü yetiştirme, bilim ve teknoloji üretme konusunda adeta bir yarış içerisindedirler. Bilgi çağında gelişmiş ve güçlü bir ülke olmanın yolu eğitimden ve bilgi araçlarını etkin kullanımından geçiyor. Eğer iyi bir nesil yetiştirmiyorsanız ve bilgi, fikir üretmiyorsanız aslında hiçbir şey üretmiyorsunuz demektir.”

Törene katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise öğrencilere seslenerek; hayatlarının bundan sonrasını değiştirecek, yönlendirecek, şekillendirecek kritik bir dönemeçte olduklarına dikkat çekti. Vali Köşger, "Üniversite eğitimi, evrensel olanı talep etmek demektir. Sinop Üniversitesi'nin sizlere sağlayacağı imkanlar, sizlerin hayatınızın rotasını belirlemenize katkı sağlayacaktır. Sizler de bu doğrultuda kendinizi iyi yetiştirirseniz, iyi donatırsanız, konumunuzu iyi belirlerseniz, öz güvenini iyi kazanmış olursanız, tarihinizi geçmişinizi en ufak detayına kadar öğrenirseniz ve tarihinizden süzdüğünüz değerlerle geleceğe yönelik olarak kendinizi hazırlarsanız, meslek konusu hiçbir zaman sıkıntı olmayacaktır.” dedi.

Açılış programı, Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’na, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan tarafından hediye takdim edilmesiyle son buldu. Açılış töreninin ardından kokteyl gerçekleştirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.