Sınıf Dışı Öğrenim İçin 7 Ülke Öğretmenleri Mudanya’da Buluştu

Sınıf Dışı Öğrenim İçin 7 Ülke Öğretmenleri Mudanya’da Buluştu

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Sınıfın ötesinde Avrupa-Açık Havada Öğrenme” adlı Comenius projesi kapsamında 7 ülkeden toplam 21 öğretmen Bursa’nın Mudanya ilçesindeki ortakları Cafer Yener İlkokulu’na geldi. Öğrenciler,...

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Sınıfın ötesinde Avrupa-Açık Havada Öğrenme” adlı Comenius projesi kapsamında 7 ülkeden toplam 21 öğretmen Bursa’nın Mudanya ilçesindeki ortakları Cafer Yener İlkokulu’na geldi. Öğrenciler, yabancı öğretmenleri yöresel halk oyunlarıyla karşıladı.

Kuzey İrlanda’nın koordinatörlüğünde İngiltere, İsveç, Almanya, İspanya, Polonya, Fransa ve Türkiye’de öğrencilerin sınıf dışında öğrenimlerini arttırmak, çevre problemlerine ilgi çekmek ve okul bahçelerini daha etkin kullanmak amacıyla gerçekleştirdikleri AB projesi kapsamında Türkiye’ye gelen 21 yabancı öğretmen, Mudanya Cafer Yener İlkokulu’nun ev sahipliğinde ağırlanıyor. Okulun İngilizce öğretmeni Nazlı Aras tarafından yürütülen proje kapsamında yabancı öğretmenler, bir hafta boyunca okul içi etkinliklerin yanı sıra Bursa ve ilçelerinde de kültür ziyaretlerinde bulunacaklar.

Projenin 2013 yılı Kasım ayında Fransa’nın Bordeaux şehrinde yapılan etkinlikle başladığını belirten Nazlı Aras, projenin öğrencilere aktif yollarla öğrenmelerine fırsat vererek, sınıf dışı öğrenme projeleri organize etmesi ve bunu okul içinde, toplum içinde ve doğal çevrede incelemelerini sağlamasını beklediklerini söyledi. 2015 Haziran ayında sona erecek proje sayesinde herkesin doğal farklı kültürler ve dillerle tanışma fırsatı bulacağını ifade eden Aras, öğrencilerin bakış açılarının da genişletilmesi açısından projenin önemli olduğunu kaydetti.

Öğrenciler tarafından yöresel oyunlarla karşılanan yabancı öğretmenler, birliktelik ve barış mesajları verdi. Karşılıklı hediye alışverişlerinden sonra Comenius Projesi kapsamında öğretmenlerin oluşturduğu hobi bahçeleri ziyaret edildi. 8 ülkeyi buluşturan proje kapsamında Türkiye’den sonra Aralık ayında İsveç’te buluşulacağı öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.