Sındırgı Belediyesi'nin Bilgievi Çarşamba Günü Hizmete Girecek

Sındırgı Belediyesi'nin Bilgievi Çarşamba Günü Hizmete Girecek

Balıkesir Sındırgı Belediyesi tarafından öğrencilerin güvenli ortamda ödevlerini yapması için hazırlana bilgievi yenilenmiş haliyle hizmete giriyor. Hayırsever işadamı Remzi Çakır'a ait tarihi binanın restore edilip ücretsiz olarak belediyeye...

Balıkesir Sındırgı Belediyesi tarafından öğrencilerin güvenli ortamda ödevlerini yapması için hazırlana bilgievi yenilenmiş haliyle hizmete giriyor.

Hayırsever işadamı Remzi Çakır'a ait tarihi binanın restore edilip ücretsiz olarak belediyeye bilgievi olarak kullanılması amacıyla tahsis edilmesinin ardından 2007 yılında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bilgisayar, kitap ve projeksiyon makinesi vermesiyle hizmete girmişti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın göreve gelmesiyle Bilgi Evi bakıma alındı. Başkan Yavaş, hizmete girdiği gibi duran, zaman içinde yıpranan bilgievinin modern bir görüntüye kavuşturulması için talimat verdi.

Ardından tadilatı yapılan ve boyanan bilgievinde bulunan bilgisayar ve monitörleri değiştirilerek daha modern bir görünüme kavuştu. Öğrencilerin yaz tatilinde ev ortamında kullanabilecekleri Bilgi Evi, 4 Haziran Çarşamba günü hizmete girecek. Öğrencilerin internete kolay ulaşması ve zararlarından korunarak güvenli ortamda girebilmeleri için bir görevli de çocuklara nezaret ediyor.

Ayrıca bilgievinde öğrenciler için bilgisayar, satranç, çeşitli hikâye, roman, ansiklopedi günlük gazete ve dergilerden oluşan kütüphane bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.